Gianni Moschella geniet van eerste seizoen als A-speler: “Nu dit niveau aanhouden”

Gianni Moschella geniet van eerste seizoen als A-speler: “Nu dit niveau aanhouden”

Op de Antwerpse sterrentoernooien is Gianni Moschella een speler om rekening mee te houden. Kersvers A-speler Moschella, lesgever aan de Dynamic Tennis Academy van Hove, staat deze week in de kwartfinales op Witte Duivels en Brandt. "Als ik terug het niveau van vorig seizoen kan bereiken, ben ik al heel tevreden", zegt Moschella.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Brasschaatse Witte Duivels opnieuw een dubbeltoernooi gekoppeld aan een sterrenreeks voor mannen. "Een geslaagde formule", zegt wedstrijdleider Tim Van Den Broucke. "Onze dubbelspelers genieten van het aangeboden niveau en blijven de matchen van het sterrentoernooi volgen. Met vijf A-spelers presenteren we opnieuw een mooi deelnemersveld."

Eén van die A-spelers is de 23-jarige Gianni Moschella. Vorig jaar kende hij het jaar van de doorbraak met toernooioverwinningen op Hove, Beckhand en Blauwe Regen én individuele uitschieters tegen kleppers als Tuur Heuvinck, Alexander Kneepkens, Niels Cleeren en Eduardo Peralta-Tello. "Het is altijd mijn doel geweest om ooit A-speler te worden en nu ben ik enorm tevreden dat ik die ranking achter mijn naam heb staan. Eigenlijk is mijn tenniscarrière al geslaagd", lacht Moschella. "Ik speelde vorig jaar ontspannen tegen die hoger geplaatste spelers en bleef altijd knokken. De resultaten volgden."

Trainer in Hove
Moschella is trainer aan de Dynamic Tennis Academy van Hove. "Dat is de tennisschool van Tommy Huysegoms en ik ben bij die werking van de school steeds nauwer betrokken", zegt Moschella. "De dochter van Tommy, de 13-jarige Anastasia Huysegoms, is natuurlijk een toppertje. Ik ben haar vaste sparringpartner en begeleidde haar ook onlangs op Tennis Europe-toernooien in Bosnië en Macedonië. Dat coachen, gecombineerd met zelf toernooien spelen, wil ik blijven doen. Zeker tijdens de vakantiemaanden valt dat perfect te combineren."

Vorige week opende Moschella zijn seizoen met de toernooi van Zevenbergen en De Rakket. Op De Rakket verloor hij in kwartfinale van eerste reekshoofd Maxime Pauwels en op Zevenbergen geraakte hij tot in halve finale. Toen bleek thuisspeler Bram Coene met 7-5, 6-3 sterker. "Op het zomertoernooi van Zevenbergen speelde ik de voorbije jaren nooit goed, nu was het al een pak beter", vertelt Moschella. "Ik won er van Brian Kajou en had ook tegen een sterke Coene enkele kansen."

Twee kwartfinales
Moschella begon in sneltreinvaart aan een nieuwe tennisweek. Op Brandt versloeg hij Bart Mortelmans met 6-2, 6-1 en op Witte Duivels werd het zelfs 6-0, 6-0 tegen Oost-Vlaming Steve Mertens. Hij mag zich vrijdag opmaken voor kwartfinales tegen Olaf De Weerdt op Witte Duivels en tegen Maikel De Boes of Mao Poels op Brandt. "Ik wil zo snel mogelijk weer mijn niveau van vorig jaar bereiken en dat vervolgens aanhouden", besluit Moschella. "Het zou mooi zijn mocht ik mijn nationale ranking nog kunnen verbeteren."

Bron HLN - 15/07/2021