Geslaagde jubileumeditie op Tennis 2000

Geslaagde jubileumeditie op Tennis 2000

Clubeigenaar Alain Van Den Nest wilde er voor het twintigjarig bestaan van de club in Hofstade( Aalst) een speciale editie van maken en daarin is men ook geslaagd. Met275 inschrijvingen werden de records van de vorige jaren gebroken. Ook het heren 1 tornooi in het kader van het Belgian Circuit werd een meevaller.

"Dat is voor herhaling vatbaar. Het was voor ons een primeur. We kregen niet de grootste toppers aan de slag maar diegenen die er waren hebben voor spektakel gezorgd en dat werd door de talrijke toeschouwers best geapprecieerd. Een volgende editie zal ongetwijfeld nog meer deelnemers lokken", aldus de organisator.

Met de 18-jarige Harold Huens kreeg men alvast een sterke belofte als winnaar tegen de aanvallender ingestelde Steve Mertens die dit seizoen al sterke uitslagen liet noteren. Voordien moest Huens ook voorbij een sterk van zich afbijtende Alessio Basile ( nog maar 16)  die in de tie-break van de derde set de halve finale verloor.

In heren 2 was "veteraan" Franky Backx nog te sterk voor de jonge Benoit Torcq. die wel heren 3 kon winnen van Jens Van Vlierberghe. Joni Van Handenhoven won heren 4 in drie sets tegen Evert Verhasselt. Daan Van Eycken was de beste in heren 5 en Ralph Timmermans was de sterkste van 50 deelnemers in de laagste herenreeks.

Elise Gillis ging bij dames 2 in halve finale voorbij Lotte Kosinsky en Sielke Vna Schoors schakelde Feie Pattyne uit. In de slotmatch was Elise met 6/2 en 6/2 de beste. Yoni Van Vlierberghe versloeg in dames 3 Rune Vierendeels met 6/3 en 7/5.