Geen tweede sterrenzege voor Karsten Wuyts

Geen tweede sterrenzege voor Karsten Wuyts

Voor de derde keer in de laatste vier edities stond de 25-jarige Karsten Wuyts in de finale van het sterrentoernooi op zijn thuisclub Diest. Tot een tweede titel kwam het echter niet. Wuyts, die begin deze maand nog zeer stevig uitpakte op het toernooi van Yachting Hasselt, verslikte zich in de boomlange Alexander Gilisen.


In Diest baande Karsten Wuyts zich via Niels Champagne en Brecht Bernaerts een weg naar de finale van het plaatselijke sterrentoernooi. "Een finale van het Belgian Circuit op eigen club spelen blijft speciaal", zegt Wuyts. "Dankzij de uitstekende begeleiding op TC Diest ben ik de laatste twee jaar een betere speler geworden. Ik geef hier dan ook graag zelf tennisles om bij te dragen aan het mooie project van deze club."

In finale beet Wuyts de tanden stuk op de 19-jarige Tennisdelspeler Alexander Gilisen: 6-4, 3-6, 6-1. "Dat is wel een ontgoocheling, omdat ik graag in eigen huis de titel op zak had gestoken", geeft Wuyts toe. "Ik won hier drie jaar geleden het toernooi en vorig jaar verloor ik in de eindstrijd van Stijn Meulemans. Deze keer bleek Alexander te sterk. Hij is een stevige speler met een voortreffelijke opslag. Ik was niet goed genoeg en vind de nederlaag vooral jammer voor de supporters die kwamen opdagen."

Sterk op Yachting
Wuyts, die sedert half oktober fulltime werkt, heeft een uitstekende tennismaand achter de rug. Zo schreef hij twee weken geleden het sterrentoernooi van Yachting Hasselt op zijn naam. Als nummer 75 op de Belgische ranglijst versloeg hij in halve finale Niels Cleeren (nummer 35) met 6-0, 6-3 en in finale Alexander Kneepkens (nummer 29) met 6-3, 4-6, 7-5. "Ik neem enkel deel aan toernooien die ik leuk vind en Yachting Hasselt is er zo één", zegt Wuyts. "Wellicht was het mijn mooiste toernooizege ooit, want dag op dag twee zeer goede spelers kloppen overkomt me niet wekelijks."

Deze week doet Wuyts een gooi naar een nieuwe titel. Hij start na Olaf De Weerdt als tweede reekshoofd aan het toernooi van De Jonge Wingerd in het Vlaamse-Brabantse Hoeilaart. Grote ambities koestert Wuyts niet meer. "Twee jaar geleden was ik A-speler en ik zou het mooi vinden mocht dat klassement nog eens op mijn pad komen", besluit Wuyts. "Een must is dat zeker niet. Na De Jonge Wingerd speel ik wellicht ook nog in Wezel, daarna neem ik vakantie."

Dubbelslag voor Emma Vanderheyden
Bij de vrouwen kende de 18-jarige Emma Vanderheyden (TC Tessenderlo) een topweek. Zonder setverlies schreef ze zowel het sterrentoernooi van Diest als dat van TC Mol op haar naam. In Diest versloeg ze in finale Julie Winters met 6-2, 6-4, in Mol werd het eerder op de dag 6-1, 7-5 tegen Chanel Janssen. Vanderheyden zit dit seizoen meteen aan drie toernooizeges want begin dit jaar was ze ook de beste op TC Meulenberg.