Geen Roland Garros voor Yannick Mertens, wel Wimbledon?

Geen Roland Garros voor Yannick Mertens, wel Wimbledon?

Bij de vijf Belgische heren die in de aanloop naar Roland Garros meedongen naar een plaatsje op de hoofdtabel geen Yannick Mertens. Veel scheelde het nochtans niet, want de Vlaams-Brabantse nummer één kampeert nu al een tijdje rond de 250ste stek op de wereldranglijst. Dan maar afspraak op Wimbledon?
"Ergens is dit toch een ontgoocheling, want voor zulke belangrijke afspraken op de tenniskalender doe je het uiteindelijk toch allemaal", laat Mertens weten. "Ik kan het weten, want ik was in het verleden al twee keer actief op het Parijse gravel. Maar goed, veel heb ik mezelf niet te verwijten. Achteraf gezien denk ik wel dat ik erbij was geweest als ik in maart die finale in Antalya naar mijn hand had gezet, terwijl ik nu met 6-4 in de derde set verloor. Zeker als je dan ziet dat er maar drie extra afzeggingen moesten gebeuren om aan de start te kunnen verschijnen. Ach, zoiets weet je niet op voorhand natuurlijk. Voor Wimbledon acht ik de kans gelukkig wel redelijk groot dat ik van de partij ben. Het is momenteel allemaal wel kantje boordje, maar op datzelfde moment worden er ook verschillende Challengers georganiseerd die druk gesolliciteerd worden door de graveladepten."
Geen nieuwe deelname van de Lennikenaar ook aan de Iris Cup die deze week op Anderlecht Tennis zowat in zijn achtertuin doorgaat. De titelverdediger concentreert zich nu even op het interclubgebeuren in Nederland, nadat hij zich met TC Panorama reeds wist te plaatsen voor de eindronde in eerste nationale.
"Als de agenda het toeliet, had ik graag deelgenomen, maar ik heb toegezegd om voor een ploeg uit de hoogste divisie in Den Haag uit te komen", aldus Mertens. "Aangezien die zeven ontmoetingen in een tijdspanne van amper een tiental dagen afgehaspeld worden, was het nu eenmaal moeilijk combineerbaar." Voor Vlaams-Brabants succes in Anderlecht is het nu uitkijken naar de prestaties van de Hagelandse A-speelsters Klaartje Liebens en Steffi Distelmans, de twee topreekshoofden bij de dames.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com