Geen geluk voor Oost-Vlaamse deelnemers aan nationale masters in Luik

Geen geluk voor Oost-Vlaamse deelnemers aan nationale masters in Luik

De Oost-Vlaamse deelnemers aan de nationale Masters op TC Jena in Luik troffen het niet echt bij de loting. Vijf van de negen vertegenwoordigers - er werd niemand uitgestuurd in de junior-veteranenreeks - van het gewest botsten in kwart of halve finale op de latere winnaars of winnaressen. Niet verwonderlijk dat geen enkele de finale haalde, laat staan met winst naar huis kwam.
Toch werden enkele verdienstelijke prestaties geleverd. In heren II werkte Ruben Grillaert zich via een driesetter naar de halve finale en daar bood hij stevig weerstand aan de latere tornooiwinnaar Carlier. De 7/5,6/7 en 6/4 cijfers illustreren  best de spanning in de partij.
Ook Stijn De Mets ging in heren IV door naar halve finale maar net als Ruben botste hij daar tegen de latere winnaar Thijs Deseure die hem met 7/5 en 6/0 versloeg.
Voor Dick Norman(H1), Jasper Van Den Berghe(H3) en Max De Vijlder(45/1) eindigden de Masters in de eerste ronde.
Bij de dames was abonnee Caroline Maes op de afspraak in de hoogste reeks. In kwart versloeg ze Gitte Heynemans met 6/1 en 7/6 maar in halve was Nicky Van Dyck - die het tornooi ook zou winnen - te sterk.
Luna Kosolosky had in dames II ook de pech al meteen op de uiterst getalenteerde Emeline De Witte te botsen. Na stevig verweer in de eerste set (7/5) moest ze in de tweede ook plooien met 6/2 tegen de latere tornooiwinnares.
Hetzelfde lot onderging Aurelie Van Damme in kwart tegen Davida Kokolo die zondag ook het tornooi naar haar hand zette.
Elvine Vernimmen ging in de laagste damesreeks naar de halve finale maar daar bleek Kim Mampaey met 7/6 en 6/2 te sterk.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be