Gauthier Van Rijckeghem is een van de toppers in West-Vlaanderen: “Dubbelspel is voor mij puur fun”

Gauthier Van Rijckeghem is een van de toppers in West-Vlaanderen: “Dubbelspel is voor mij puur fun”

Voor wie geregeld een dubbeltoernooitje meepikt, zal de naam Gauthier Van Rijckeghem zeker vertrouwd in de oren klinken. Het voorbije decennium groeide de 25-jarige Izegemnaar uit tot één van de absolute dubbeltoppers van ons gewest. Daarnaast is Van Rijckeghem ook een veel gevraagd  wedstrijdleider. Momenteel is hij aan de slag in het sterk bezette dubbeltoernooi van TC Alexander.


"Er staan 236 teams aan de start", meldt de bij TC Staden aangesloten 70-punter. "TC Alexander is één van de grootste dubbeltoernooien van onze provincie. Dit jaar zijn er in vergelijking met de vorige editie net iets minder starters. Wellicht zit de pandemie daar nog voor een stukje tussen, want dit zijn de eerste toernooien die weer kunnen plaatsvinden. Mogelijk durven sommige spelers de toernooidrempel voorlopig niet overschrijden."

75 punten in het dubbel
In het enkelspel staat er een quotering van 70 punten achter zijn naam, maar in het dubbelspel moet Van Rijckeghem met 75 punten aantreden. "De laatste seizoenen ben ik er in geslaagd om mijn dubbelklassement niet te veel te laten stijgen zodat ik elk jaar steeds in dezelfde reeksen aan de opslag kan", gaat Van Rijckeghem voort. "Soms zit die klassementsberekening wat vreemd in elkaar en zijn het vaak details, die al bepalen of je al dan niet stijgt of zakt van klassement. De laatste jaren ontsnapte ik enkele keren nipt aan een klassementsverhoging, maar daar maal ik zeker niet om. In de laatste tien jaar was ik bijna ieder jaar van de partij op de Masters van het West-Vlaamse dubbelcriterium en vaak kon ik ook mijn naam op het palmares inschrijven. Ook deze zomer ga ik voluit mijn kansen in het mannen dubbel en het gemengd dubbel."

Nooit met de handen in het haar
"De liefde voor het dubbelspel is op jonge leeftijd begonnen. Ik speelde toen interclub met TC Rumbeke en samen met onder meer Ignace Neels en Kristof Verhanneman hadden we een heel toffe interclubploeg. Zo leerde ik het dubbelspel waarderen en had ik snel die microbe te pakken. De jongste jaren zijn vooral Karel Van Haute en Michiel Dumon mijn compagnons geworden in dubbel en is Charlotte Nollet mijn vaste partner in het dubbel gemengd. Dubbelen is voor mij puur fun, want die dubbeltoernooien zorgen echt voor ontzettend veel ontspanning. Ik win graag, maar zit na een nederlaag ook nooit met de handen in het haar. Wat ‘nakaarten' hoort er telkens zeker bij!"

Bron HLN - 17/06/2021