Gastronomisch Dubbeltornooi van KTC Azalea

Gastronomisch Dubbeltornooi van KTC Azalea

Het gastronomisch dubbeltornooi van KTC Azalea was opnieuw een schot in de roos. Met maar liefst 223 koppels aan de aftrap werd het inschrijvingsrecord van de club verbroken.
De weergoden waren ons zeer goed gezind en zoals dat wel vaker het geval is in KTC Azalea was ook de sfeer en ambiance uitmuntend.
De thuisspelers waren met 71 deelnemers het best vertegenwoordigd. Dat heeft zich vertaald in een aantal gewonnen finales voor onder meer Alexie Pieters & Kristina Lams in DG3, Eline Meyhui & Piet Flour in DG5, Bart Walleyn & Sam Discart (TC Loppem) in DH2, Jonas Slagmulders & Lorenzo Laethem (TC Loppem) en Daniel Clicteur & Camiel De Cock (TC Brughia) in DH8.
Justine Leys won de finales in DG6 en DD5 aan de zijde van Filip Naeyaert en Axelle Calleeuw. Ook Anne Vanbelle mocht met Brian Baert in DG3 en met Pedro Boonefaes in DG6 twee maal voor het goud strijden. Enkel met Brian Baert werd de eindstrijd gewonnen.
David Delcours & Koen Vools van TC Ter Straeten wonnen DH3, in DH7 wonnen Kevin Devloo & Joeri Vandendriessche van TC De Smash en in DH1 waren Tomas Taecke en Vincent Noe te sterk voor Sam Discart & Steven Hoornaert. Het succesvolle duo Josse Pyfferoen & Beau Vanhoutte trokken de hoogste herenreeks naar zich toe.
Bij de dames wonnen Stephanie Poorteman & Patsy Calebout DD1, werd DD2 gewonnen door Rosa Barzeele en Angela Hanley-Cook en waren Sofie Dombret & Katrien Dujardin te sterk voor Nathalie Catry en Eline Tratsaert.
Diezelfde Sofie Dombret moest samen met Karel Claeys in DG1 de duimen leggen voor Lara & Henri Bogaert. Het Duinbergse duo Ruby Declercq & Cedric Geelen wonnen DG2 en in DG4 wonnen Isabelle De Cuyper & Christophe Denolf.

Uniek dit jaar was de 1.000 $ Van Berlo Challenge Cup (dubbel heren 145 - 230 punten). Een tabel van 8 stevige koppels zorgde voor heel wat spektakelwedstrijden overheen het tornooi.
De eindoverwinning was voor het Australische duo Adam & Jason Taylor (ATP doubles ranking 797) na 6/3 6/2 winst tegen een gehavende Louis Cant en Mathieu Loosvelt.
We mochten onder meer ook Niels Desein & Tim De Cock, Nicolas Boi & Yves Ostyn, Piet Flour & Yuri Soberon, Sebastien Vansteenkiste & Goran Duquesne, Beau Vanhoutte & Jelle Vanhee en Dirk De Vries & Louis Verleye zien schitteren op onze velden. We hopen volgend jaar opnieuw hetzelfde prijzengeld te kunnen aanbieden en proberen dan het aantal koppels te verdubbelen in deze reeks.

Alexander Vanwalleghem - 0491/52.80.12 - alexander@personal-t-concepts.com