Frederic Jacobs maakt indruk

Frederic Jacobs maakt indruk

Eén van de opvallendste Antwerpse spelers tijdens de eerste twee toernooien van de Volvo Tour reeks 1 'plus' was Frederic Jacobs (13). De speler van Brandt won bij de jongens 14 het tornooi van Wimbledon en bereikte op Forest Hills de halve finale.
Op 8-jarige leeftijd was de boomlange Jacobs reeds een Be Gold-speler, maar daarna verdween hij even uit beeld.
"Mijn vader ging werken in Ivoorkust en dus verhuisden we vijf jaar geleden naar Afrika", zegt Jacobs. "In Abidjan kon ik wel 1 uur per dag tennissen, maar de lesgevers stelden er niet echt veel voor. Alleen tijdens de vakanties kwam ik in België tornooien spelen. Wegens de oorlog in Ivoorkust verbleven we in 2011 een jaar in België, daarna ging het weer richting Afrika. Tijdens een tornooi op Stade Leuven werd ik door de Tennis Vlaanderen-trainers opgemerkt en nu train ik vast op het Tennis Vlaanderen-opleidingscentrum in Wilrijk."
Tijdens de kerstvakantie liet Jacobs (B+2/6) zich meteen opmerken op het reeks 1 'plus'-tornooi van Wimbledon. Als achtste reekshoofd greep hij de titel en boekte hij onder andere overwinningen op de B-4/6 spelers Théo Van de Weghe en Maxim Verboven. Op Forest Hills struikelde hij pas in halve finale tegen Tibo Colson (6-3, 5-7, 6-2).
"Net voor het tornooi van Wimbledon kampte ik wel wat met stress", lacht Jacobs. "Niet erg, want ik speelde er een heel sterk tornooi. Op Forest Hills lag mijn foutenlast tegen een sterke Colson te hoog."
"Mijn wapens ? Wegens mijn lengte is mijn opslag vrij aardig en ook over mijn backhand ben ik tevreden. Aan de forehand dient echter nog wel gesleuteld te worden."
In de interclubcompetitie verdedigt Jacobs dit jaar in de hoogste gewestelijke afdeling de kleuren van TC Brandt.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net