Frederic Jacobs: "Het gevoel zit goed"

Frederic Jacobs: "Het gevoel zit goed"

Op het eerste tornooi van de Ethias Tour reeks 1 'plus' op TC Wimbledon zorgde Alexander Blockx voor een Antwerpse zege bij de jongens 12. De speler van Ter Eiken - hij moet in april nog elf jaar worden - domineerde in zijn categorie en verloor in vier wedstrijden slechts acht games.
Tijdens de voorbije kerstvakantie was Frederic Jacobs een andere Antwerpse smaakmaker. Jacobs won bij de jongens 16 het tornooi van Argayon en verloor op Wimbledon pas in finale na een lange strijd van Théo Van de Weghe: 7-5, 4-6, 6-3.
"Het voorbije seizoen liep het niet helemaal naar wens", geeft Jacobs toe. "Pas sinds midden oktober heb ik het goede gevoel weer te pakken. Op ITF-juniorestornooien in Marokko geraakte ik toen vanuit de kwalificaties twee keer in de tweede ronde. Samen met trainer Tom Van Beek heb ik een lange trainingsperiode achter de rug en het gevoel zit weer helemaal goed. In de jeugdreeksen wordt 2016 mijn laatste kans om een Vlaamse of Belgische titel te grijpen. Deze seizoenstart geeft me alvast vertrouwen, maar gemakkelijk wordt het alleszins niet. Toppers als Tibo Colson en Maxim Verboven waren er op Wimbledon immers niet bij".
De internationale juniorestornooien zullen voor Jacobs ook dit jaar de hoofdbrok vormen. "Vanaf 18 januari gaat het richting Bosnië voor twee ITF-tornooien", aldus Jacobs. "Er wordt daar op tapijt gespeeld en gezien mijn lengte is een snelle ondergrond zeker geen nadeel. Op de ITF-ladder wil ik dit jaar een mooie sprong maken. Ik mik op een plek bij de top 300."
Samen met zijn vaste trainingsmakker Tom Pisane maakt Jacobs de overstap van Heiveld naar Ter Linden. Hij zal er samen met onder andere Tim Heuninck en Sebastiaan Huygebaert een team vormen.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net