Forest Hills en Zevenbergen opnieuw in eerste nationale

Forest Hills en Zevenbergen opnieuw in eerste nationale

Tijdens het weekend van 26 en 27 april wordt het startschot gegeven van de Ethias nationale interclubcompetitie en net als vorig seizoen is Antwerpen in de topreeks door twee teams vertegenwoordigd: Forest Hills bij de dames en Zevenbergen bij de heren.
  • In de topreeks van de dames staat Forest Hills voor drie leuke duels met thuiswedstrijden tegen Tessenderlo en Maaseik en een verplaatsing naar Club Justine. Voor de club uit Wommelgem is het het tweede jaar in de topreeks.
  • Vorig jaar één (Wingfield) en nu twee (Forest Hills B en Bornem) Antwerpse teams in de tweede damesreeks. Forest Hills versterkte zich stevig met Caroline Van de Wijgaart, Eline Boel en Leslie Butkiewicz. Zowel Forest Hills B als Bornem promoveerden uit de derde reeks.
  • Het aantal Antwerpse teams in derde nationale werd gehalveerd: van acht gaat het naar vier. Ter Elst, Ter Eiken en Beerschot verdwenen uit de nationale competitie. Het zijn dit seizoen Kromveld (met Leoni Daems als kopvrouw en de terugkeer van Axelle Sterckx), Wingfield, Zevenbergen en Gym die de Antwerpse kleuren verdedigen.
  • Zevenbergen kon zich vorig seizoen knap handhaven in de topreeks van de mannen. De club uit Lier doet het dit jaar met nagenoeg hetzelfde team. Er staan ontmoetingen tegen Set Wahis, Luik en Diest op de affiche.
  • Geen Antwerpse teams in tweede nationale, maar in de derde reeks krijgen we Den Bremt en Zevenbergen B aan het werk. Het Turnhoutse Den Bremt promoveerde uit vierde nationale.
  • Het aantal Antwerpse clubs in de vierde categorie daalt van zeven naar vijf. Ter Elst en Ter Eiken verdwijnen, De Chalet is de nieuwkomer. Verder behielden Zevenbergen C, Gym, Wingfield en Kromveld hun plek.
Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net