Flipkens kloppen was speciaal

Flipkens kloppen was speciaal

Nee, aan de opmars van Klaartje Liebens lijkt vooralsnog geen einde te komen. Althans niet in 2014, waarin de Tiense belofte stilaan de top 300 in het vizier kreeg en onderweg drie titels wegkaapte in 10.000 dollar-toernooien. Half december nog plaatste ze in Sharm El Sheikh een gepast orgelpunt op haar meer dan geslaagde seizoen.

Er zijn geen seizoenen meer in het tennis, als je ziet tot wanneer Liebens nog aan de slag was op het ITF-circuit.
"Het was een weloverwogen keuze om nog zo lang mogelijk door te gaan, omdat ik in deze periode van het jaar best veel punten te verdedigen had", verklaart ze. "Het loonde alleszins de moeite, want ik heb gewoon heel goed gespeeld in Egypte en kon na een pittige eindstrijd mijn status als eerste reekshoofd waarmaken. Nochtans, makkelijk is het nooit als alle ogen op jou gericht zijn als hoogst geplaatste speelster en wennen doet het al helemaal niet. Iedereen verwacht immers steeds meer van je naarmate je een hogere ranking achter je naam hebt staan, maar ik denk wel dat ik daar goed mee omgegaan ben. Het is zelfs de eerste keer dat ik in Sharm El Sheikh aan het langste eind trok, want verder dan een finaleplaats was ik op Egyptische bodem nog niet geraakt."
Het seizoen afsluiten, doet ze uiteindelijk op een 329ste stek op de WTA-ranglijst. Onnodig om te zeggen dat grote tevredenheid overheerst.
"Ik kan niets anders zeggen dan dat ik er een heel goed jaar heb opzitten, in de wetenschap ook dat ik twaalf maanden geleden nog geeneens tot de top 500 behoorde", juicht Klaartje. "Vooral het feit dat ik ook in de zomer ben blijven presteren, was een enorme meevaller. Ik had nooit gedacht dat ik op een gravelondergrond tot zulke uitslagen in staat zou zijn. Wat mijn persoonlijke hoogtepunten zijn? Titels zijn uiteraard belangrijk, maar als ik moet kiezen, pik ik er toch de gewonnen interclubwedstrijd tegen Kirsten Flipkens uit. Dat ik een top 50-speelster kon kloppen die zoveel variatie in haar spel legt, was toch wel heel bijzonder. Sommigen zijn ervan overtuigd dat ik ook zelf ooit kan doorstoten richting top 100, maar het is niet evident om te blijven stijgen in de rankings. Ik hoop in eerste instantie dat ik in 2016 zal kunnen meestrijden in de kwalificaties van de Grand Slams en dus minstens tot die top 250 kan behoren."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com