Finales zijn gespeeld, alle winners zijn gekend van de 2019 Inas Global Games

Finales zijn gespeeld, alle winners zijn gekend van de 2019 Inas Global Games

Hanne Lavreysen (Lommelse TC) vertegenwoordigde afgelopen week België in het dames enkelspel en het gemengd dubbel, samen met Rutger Versmissen (TC De Dageraad) op de Inas World Global Games in Brisbane, Australïe. De Global Games worden om de 4 jaar georganiseerd en tonen dat verstandelijk gehandicapten hoogstaand tennis kunnen brengen en ten volle genieten van de tennissport.
Net als vorig jaar in Parijs behaalde Hanne ook in Australië verdiend zilver in het enkelspel.

Op de foto vlnr: Kris Vanden Boer (coach) -  Rutger Versmissen – Hanne Lavreysen

Wie is Hanne Lavreysen?

Hanne is geboren met een verstandelijke beperking, volgde bijzonder onderwijs en werkt als vrijwilliger ½ dagen per week in een hondenpension. De passie voor het tennis is Hanne bijgebracht door haar broer. Eerst supporterend en spelend naast de zijlijn. Op negenjarige leeftijd was het eindelijk de beurt aan Hanne om zelf trainingen te volgen. Sindsdien speelt Hanne mee in het reguliere circuit en is ze voor de Lommelse Tennisclub een vaste waarde geworden in het clubleven.
Door de opkomst van de VE-tennis tornooien (tennis voor personen met een IQ < 75 en/of AAS)  is Hanne zich meer gaan toeleggen op het spelen van wedstrijden tegen en met mensen met een verstandelijke beperking, zoals zijzelf. De combinatie tussen beide circuits is voor Hanne de ideale formule binnen België.

Nadat ze zich op het Inas WK in 2016 (USA, Delaware) en 2017 (Groot-Brittannië, Bolton) wist te kronen tot wereldkampioen bij de dames, moest ze het afgelopen jaar haar meerdere erkennen in Anna McBride uit Groot-Brittannië en tevreden zijn met zilver. Ook dit jaar ging Anna aan de haal met de wereldtitel. Voor Hanne dus opnieuw zilver, een mooi resultaat om fier op te zijn. En volgend jaar op eigen bodem, wie weet…

Immers, in 2020 haalt Tennis Vlaanderen het WK voor tennissers met een verstandelijke beperking van 20 – 25 juli 2020 naar België (TC Wimbledon – Sint-Truiden) en zal Hanne samen met nog 8 anderen VE-tennissers het Belgische team vertegenwoordigen. Wij verwachten teams uit verschillende delen van de wereld: Australië, Polen, Tsjechië, Italië, Groot-Brittannië, Egypte, Frankrijk, USA, Nederland, Rusland, Israël,…