Finaleplaats voor De Schutter en Basile

Finaleplaats voor De Schutter en Basile

Geen Brabants succes op de eerste belangrijke afspraak van de Ethias Tour reeks 1 plus op TC Wimbledon, althans niet in de enkelreeksen. Maar dat wilt niet zeggen dat de Vlaams-Brabanders helemaal niet meespeelden in het verre Limburg, want zowel Zara De Schutter als Alessio Basile schopten het tot de finale.

Vooral van C+15/2-speler Basile (PTKV) werd verwacht dat hij tot het einde ging meestrijden voor de titel. Hij werd tenslotte als tweede reekshoofd ingeschat. In die eindstrijd van de jongens 12-reeks trof hij niet toevallig de als eerste geplaatste Alexander Blockx, die met 6-4 en 6-1 aan het langste eind trok. De week voordien op TC Argayon had Basile zich overigens nog wel de beste van het pak getoond.

Bij de meisjes 16 legde Zara De Schutter dan weer een knap parkoers af. Zo rekende de B-15/2-speelster van Tennis SDI bij de laatste vier af met het topreekshoofd Vicky Van De Peer. In de finale bleek de gelijk geklasseerde Victoria Kalaitzis evenwel een maatje te groot. Het werd 6-2, 6-3.
Beide talenten treden eind deze maand aan in de Winter Cup, de Europese landencompetitie bij de jeugd.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com