Finale voor Zita Berckmans en Chyara Onia

Finale voor Zita Berckmans en Chyara Onia

Geen Vlaams-Brabantse winst in het eerste tornooi van de Ethias Tour reeks 1 plus in TC Wimbledon begin januari. Maar dat wilt niet zeggen dat onze gewestelijke talenten slechts een bijrol vervulden, want zowel Zita Berckmans als Chyara Onia schopten het tot de finaledag.

De Diestse Zita Berckmans (foto) hoorde bij de meisjes 11 niet bij de topfavorieten, althans niet op papier. Ze moest immers eerst de kwalificaties afwerken, om vervolgens meteen de scalp te pakken van het nummer twee op de plaatsingslijst Stella De Blende. Uiteindelijk bleek met Anastasia Huysegoms een andere kwalificatiespeelster de beste in de eindstrijd. Het werd 0-4, 1-4.
In de finale bij de 15-jarigen ging het er een stuk spannender aan toe. Chyara Onia, nu uitkomend voor Tennis SDI, profiteerde haast maximaal van de opgave van eerste reekshoofd Tilwith Di Girolami. De B-15/1-speelster maakte het in de finale ook de hoger geklasseerde Hanne Vandewinkel knap lastig, maar laatstgenoemde trok alsnog het laken naar zich toe met 6-4 en 7-6.
Vermeldingswaardig was zeker ook het parkoers van Alessio Baslie die als eerstejaars de laatste vier haalde bij de jongens 15. Ook Lucah Dahlmann (J11) en Elfya Ba (M9) wisten zich een doorgang te verschaffen tot de halve eindstrijd.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com