Finale voor Van Cotthem en Craenhals

Finale voor Van Cotthem en Craenhals

Op het Ethias Tour reeks 1 'plus'-toernooi van Forest Hills gingen er in februari nog drie titels naar Antwerpse jongeren, maar deze keer moest Antwerpen het op TC Brughia zonder hoofdprijs stellen.
Bij de jongens 15 stond Tom Craenhals voor de eerste keer dit seizoen wel in de finale van een reeks 1 'plus'-toernooi. In halve finale moest de speler van Blauwe Regen zwoegen om met 6-7, 6-3, 6-4 voorbij Pierre-Yves Bailly te geraken. Eerste reekshoofd en toernooifavoriet Noah Martens bleek in finale een maatje te sterk: 6-1, 6-3. Zeer knap was de finaleplek van Luka Van Cotthem (op foto samen met finalist Stan Bal) bij de 9-jarigen. Als meisje is het in de gemengde reeks immers niet evident om de eindstrijd te halen. In finale dwong de speelster van ISC Oud-Turnhout ook nog eens twee tiebreaks af tegen Stan Bal: 4-3, 4-3.
Marte Lambrecht (Hove), die begin maart het toernooi van Forest Hills won, sneuvelde bij de meisjes 13 in halve finale tegen Chyara Onia: 6-3, 6-4. Valentina Khrebtova (Gym) ging bij de 15-jarigen in halve finale met het kleinste verschil onderuit tegen de latere winnares Tilwith di Girolami: 7-6, 3-6, 7-5.µ

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net