Feest van de Jeugd: mooie Oost-Vlaamse oogst op Vlaamse Kampioenschappen

Feest van de Jeugd: mooie Oost-Vlaamse oogst op Vlaamse Kampioenschappen

De meeste Oost-Vlaamse vertegenwoordigers stelden niet teleur op het Feest Van de Jeugd in Wommelgem.
In de hoogste reeks was er succes voor Kaat Coppez (TC Velina) die in finale van meisjes 9 geen spelletje weggaf aan Flo Helsen.
Ook Nienke D'Haen ging door tot de finale van meisjes 12; Maar daar bleek Emiline De Witte iets zekerder dan het talent van TC 'T Broeksken en werd het een 3/6 en 3/6 nederlaag.
In reeks II zat er een Oost-Vlaamse finale in tussen twee clubgenoten van TC Merelbeke. Bram Van Quickelberge haalde het van Sebastien Cauhape met 4/3 en 4/1 na een superlange tie-break in set 1.
Jan Van Assche (Park Ronse) moest na verdienstelijk weerwerk passen voor Tom Craenhals die het in jongens 12/2 haalde met 6/4 en 6/3.
Stijn De Baere(TC De Vallei) verloor de tie-break van de eerste set tegen Dries Vandebrouck en ging in de tweede met 1/6 onderuit in finale van jongens 16/2
Louis De Rouck(Gantoise) bereikte de finale bij jongens 14/2 maar diende dan forfait te geven.
Wetterse Kiliana Vercaemer vocht een verbeten duel uit tegen Chyara Onia bij meisjes 10/2 . Ze verloor haar twee sets in finale telkens in een felbevochten tie-break.
In 12/2 kwam het ook tot een Oost-Vlaams duel tussen Lisa Claeys(TC Velina ) en Elien Broodtaerts(Hof ter Burst). Elisa was met 7/5 en 6/1 de beste.
In reeks III haalde Louie De Smedt(tennis 2000) het overtuigend van Lennert Stevens met 6/2 en 6/1 bij jongens 12.
Mattice De Schagt(TC Nobel) verloor zijn finale bij jongens 16 tegen Tjor Bauweraerts met 1/6 en 2/6.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be