Ethias Tour Reeks 1 'plus' op Heiveld

Ethias Tour Reeks 1 'plus' op Heiveld

Pisane en Blockx winnen clubduels
Op het Ethias Tour reeks 1 'plus'-tornooi van Heiveld gingen de Antwerpse titels naar Tom Pisane bij de jongens 16 en Alexander Blockx in de reeks tot 14 jaar.
Tom Pisane mocht het in finale uitvechten tegen zijn Ter Linden-clubgenoot Frederic Jacobs. De twee vrienden van de Tennis Vlaanderen-school volgen al lange eenzelfde parcours. Van Brandt ging het twee jaar geleden naar Heiveld, vanaf dit seizoen verdedigen ze - samen met onder andere Michael Geerts - de kleuren van het Edegemse Ter Linden. Pisane haalde in finale zijn betere niveau en hield Jacobs met 7-6, 7-5 af.
Ook bij de 14-jarigen kwam het in Sint-Katelijne-Waver tot een clubduel. Alexander Blockx maakte onlangs de overstap van Ter Eiken naar Blauwe Regen en in finale ontmoette hij zijn nieuwe clubgenoot Tom Craenhals (foto Craenhals en Blockx). Beide jongeren kunnen op een knap tornooi terugblikken. De net 11-jarige Blockx maakt nu ook brokken bij de jongens 14 en Craenhals wist zich vanuit de kwalificaties een weg naar de eindstrijd te banen. In finale leek Craenhals even een derde set uit de brand te slepen, maar uiteindelijk kon hij in set twee een 4-1 voorsprong niet afronden: 6-1, 6-4 en meteen de eerste 1 'plus' titel voor Blockx bij de jongens 14.
Bij de meisjes 10 geraakte Laurence Bosmans van ISC tot in finale. Daarin moest ze na een driesetter de duimen leggen voor Gitte Kemps: 4-0, 3-4, 4-1. Geen oneer, want de Limburgse Kemps wist al enigste speelster de vier reeks 1 'plus'-tornooien op haar naam te schrijven.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net