Ethias Tour reeks 1 plus op Forest Hills - Marilyn Van Brempt scoort voor Antwerpen

Ethias Tour reeks 1 plus op Forest Hills - Marilyn Van Brempt scoort voor Antwerpen

In eigen provincie kon Antwerpen, met Marilyn Van Brempt (foto), één enkeltitel veroveren op het Ethias Tour reeks 1 plus-tornooi van Forest Hills. Toch ging ook de prestatie van Sara Pantelic niet onopgemerkt voorbij.
Pantelic (David Lloyd, B+2/6) won in januari zonder setverlies het 1 'plus'-tornooi van Wimbledon bij de 13-jarigen en ging in Wommelgem bij de meisjes 15 aan de slag. Daarin haalde ze op weg naar de finale stevig uit tegen B-15 Britt Van Zeelst (6-2, 6-2) en B-15/1 Chyara Onia (6-1, 4-6, 6-2). Ook in finale tegen eerste reekshoofd Hanne Vandewinkel (B-15/2) speelde Pantelic ijzersterk, maar de Limburgse toonde zich net uitgekookter en haalde het met 6-4, 6-4.
Naast Pantelic grepen ook Morane Meyers (Gym, meisjes 13) en Tim Speeleveld (Blauwe Regen, jongens 11) op Forest Hills naast tornooiwinst. Meyers baande zich via Mirthe Moens en Kaat Coppez een weg naar de finale, maar moest daarin het initiatief aan de Limburgse Flo Helsen laten: 6-0, 6-3. Bij de jongens 11 werd het voor Speeleveld jammer genoeg een tweede nederlaag op rij in de finale van een 1 plus-tornooi. Op TC Wimbledon verloor Speeleveld van Mateo Goubert, deze keer lag Tibo Meermans in de weg: 4-1, 4-0.
De enige Antwerpse titel in de enkelreeksen ging uiteindelijk naar Gymspeelster Marilyn Van Brempt. In finale bij de meisjes 9 kwam Van Brempt alleen in de tweede set even in problemen tegen Leontien Lanckman: 4-0, 4-3.
Het werd voor Van Brempt in Wommelgem trouwens een dubbelslag want samen met de Oost-Vlaamse Tola Oduwale veroverde ze ook de titel in het dubbel bij de 9-jarigen.
Pantelic mocht wel juichen in het dubbelspel: bij de meisjes 13 won ze met de plaatselijke Forest Hills-speelster Alexandra Biot. Ook Thomas Castelein (Blauwe Regen) zorgde met Lucah Dahlmann bij de jongens 11 voor een Antwerpse overwinning in het dubbelspel.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net