Er staat gelukkig een stevige basis

Er staat gelukkig een stevige basis

Het zijn opnieuw hoogdagen voor de tennissport in ons land. Voor het eerst sinds 1999 prijken onze Belgische mannen nog eens in de halve finales van de Davis Cup en dat na een klinkende 5-0 zege tegen Canada. Logisch dan ook dat ze bij Tennis Vlaanderen in hun nopjes zijn en dat geldt zeker ook voor nieuwbakken CEO Gijs Kooken.

Dit hele Davis Cup-avontuur kan je gerust als een geschenk uit de hemel bestempelen voor een federatie als Tennis Vlaanderen, die de groei van het aantal beginnende tennissers de laatste jaren zag stagneren.
"Ledengroei en het aantrekken van nieuwe sponsors staan dan ook hoog op mijn agenda", aldus Kooken. "Ten tijde van Kim en Justine ging alles bij wijze van spreken vanzelf, terwijl je nu creatiever moet zijn om de aantrekkelijkheid van deze sport in de verf te zetten en nog te verhogen. Zeker gelet op de opkomst van de golfsport en vooral het hockey. Veel momenten om de tennissport te promoten zijn er natuurlijk niet, daarom dat we het duel tegen Canada in samenwerking met de gemeente Middelkerke zo groots aangepakt hebben."
¿Langs de andere kant willen we via kleine maatregelen kinderen aanmoedigen om meer aan competitie te doen. Een poulesysteem bij de 9-jarigen, waardoor iedereen minstens twee wedstrijdjes kan spelen, is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast wil ik ook de banden met de clubs strakker aanhalen en in dialoog met hen gaan, want zij zijn uiteindelijk onze belangrijkste leden. Uitdagingen genoeg alleszins, maar het voordeel hier is dat er een stevige basis staat en dat is geheel de verdienste van mijn voorganger Walter Goethals en zijn team."
"Waarom ik destijds voor het tennis koos? Ik ben ermee begonnen omdat mijn moeder tenniste en sindsdien ben ik het altijd de schoonste sport van allemaal blijven vinden", meent de Leuvenaar. ¿Een job zoals deze was dan ook hetgeen ik altijd voor ogen had. Met mijn negen jaar ervaring bij Unizo wilde ik sowieso iets beleidsmatig gaan doen in de sport. En dan kan je eigenlijk nergens beter zitten dan bij Tennis Vlaanderen."