Enkel winnaars op Limburgs kampioenschap VE-tennis

Enkel winnaars op Limburgs kampioenschap VE-tennis

De terreinen van TC Wimbledon stonden blank, de regen was niet te stoppen, maar binnen steeg de temperatuur ten top! Ondanks de regen en een frisse temperatuur waren de spelers niet te stoppen. Prachtige wedstrijden werden opgevoerd met ongelooflijke rally's.

Ja, zaterdag was het weer zo ver! Tennis Vlaanderen (gewest Limburg) organiseerde de 7de editie van het Limburgs Kampioenschap VE-tennis 2017 voor tennissers met een verstandelijke beperking en/of ASS. Negentien deelnemers uit 7 verschillende Limburgse clubs gingen ten strijde voor de titel van Limburgs Kampioen 2017. Een wedstrijd tegen hun tegenspeler maar ook tegen hun beperking, want grenzen worden hier verlegd! Het kampioenschap werd gespeeld op 3 verschillende niveaus. Maar elke deelnemer op zijn/haar niveau ervaart zijn/haar match op dezelfde manier:  even moeilijk, even belangrijk, een ware strijd! Emoties laaiden op, wij zagen veel vreugde maar ook tranen van verdriet.
Nu lijkt het een heel gevecht, maar als je aanwezig was dan kon je genieten van mooi tennis, doorzettingsvermogen en pure vriendschappen! Want bij VE-tennis, gaat het bij de deelnemers niet enkel om de beker, daarnaast is het respect voor de tegenstander even groot! Een mooie les waar alle toeschouwers uit leren en bewondering voor hebben, deze tennissers zijn uniek en een voorbeeldsporter.
Dit alles zorgde voor volgende prachtige resultaten:

Op het hoogste niveau (niveau 1) ging Hanne Lavreysen (wereldkampioen INAS 2017) (TC Lommel) met de gouden medaille lopen, zilver is voor Tom Thierie (TC Wimbledon) en Lies Gielis (GT Tessenderlo) is met de bronzen beker zeer gelukkig!
Een volgende Limburgs Kampioen is Gilles Pierseaux (TC Wimbledon) in niveau 2, hier ging zilver naar Dennis Deherdt (TC Wimbledon) en brons staat te pronken op de schouw van Leandro Van der Wielen (TC Winterslag)!
Ook op niveau 3 is er geknokt voor de Limburgse titel. Hier is de gelukkige Jelle Renders (TC Winterslag), zilver werd verdiend gewonnen door Toon Schoefs (TC Wimbledon) en het mooie brons ging naar Zoë Lemmens (GT Tessenderlo)!

Alle 19 spelers kregen een trofee, gesponsord door Kiwanis Hageland - Tienen. Tennis Vlaanderen (gewest Limburg) zorgde tevens voor een mooi geschenk en sloot het kampioenschap af met een gezellige receptie.
Dit alles wordt sinds 2011 in goede banen geleid door Linda Goffings, mama van een van de VE-tennissers. Ook zij verdiend een medaille voor inzet en organisatie talent! Naast de Limburgse Kampioenschappen organiseert zij jaarlijks een 10-tal criteriumwedstrijden voor VE-tennissers over heel Vlaanderen. Hier wordt reikhalzend naar uitgekeken door alle deelnemers! (verslag: Nancy Engelen).

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15