Elise Gillis schittert op Belgisch Kampioenschap

Elise Gillis schittert op Belgisch Kampioenschap

Slechts met vijf waren de Oost-Vlamingen op het Belgisch kampioenschap voor de jeugd op TC Lovanium. Toch slaagde eentje erin de titel weg te kapen.
Elise Gillis versloeg bij de meisjes 10 achtereenvolgens Anne-Laure Arnould met 4/2 en 4/0, Ema Kovacevic met 4/1, 0/4 en 4/2 en tenslotte Laurence Bosmans met 4/1 en 4/1. De verwachtingen van vader-trainer Didier Gillis waren dus niet geheel onterecht. "Op basis van haar laatste weken had ik een goed resultaat durven voorspellen", aldus de clubleider van tennisclub OAHU.
Bij de 10-jarige jongens overleefde Sebastien Cauhape de kwartfinale tegen Brieuc Delaminne, maar in halve stootte hij op de latere kampioen Louis-Lou Langenaken die hem met 4/3 en 4/1 versloeg.
De drie andere vertegenwoordigers overleefden de kwartfinale niet. Voor Nicholas Rennie bleek de lagergeklasseerde Victor Ernaelsteen bij jongens 16 een struikelblok al bewijzen de 6/7,6/1 en 7/6 cijfers dat er serieus voor gestreden werd.
Maikel De Boes was al tevreden dat hij er bij was na een uitstekend seizoen maar als C 15/5 had hij weinig verweer tegen Raphaël Collignon die hem met 6/1 en 6/2 terugwees.
Mats Herremans had bij jongens 12 zijn dagje niet en moest ondanks moedig verweer met 5/7 en 6/7 onderdoen voor John Paternoster uit Chimay.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be