Een mooie toekomst voor “stepp” (TC De Hasselt)

Een mooie toekomst voor “stepp” (TC De Hasselt)

De allereerste criteriumpunten in het enkelspel sinds de start van de coronacrisis worden deze week in onze provincie verdeeld op de tornooien van TC80 (Kapellen) en De Hasselt. In Puurs zijn het Chris Pardaen en Mark Mommaers die het tornooi coronaproof in goede banen leiden.
"Pas tien dagen voor de start wisten we dat ons tornooi kon doorgaan", zegt Jo Jacobs, voorzitter van het dagelijks bestuur. "Omdat we 1 uur en 45 minuten moeten voorzien voor een wedstrijd verlaagden we het maximum aantal inschrijvingen van 200 naar 180. Op een week tijd zaten we aan dat aantal. Tegelijkertijd werken we ook ons padeltornooi af. Er was plek voor 48 teams en binnen de twee dagen waren die plaatsen benomen. Het doet deugd om vast te stellen dat bijna iedereen de coronaregels goed respecteert. Hopelijk blijven we in de slotfase van het tornooi gespaard van regen, want dan wordt alles een stuk lastiger."

Dat De Hasselt in de lift zit is een understatement. De Play On Tennisacademie van Cindy De Leeuw draait op volle toeren, de club opent volgend seizoen de deuren op een nieuwe locatie en om het plaatje compleet te maken kreeg de club ook een nieuwe naam.
"Vorig jaar startte Cindy De Leeuw hier met een tennisacademie", vervolgt Jacobs. "Cindy presenteerde een zeer gedetailleerd plan en wij waren er meteen van overtuigd dat dit een unieke kans was om een gedreven trainer A op onze club haar ding te laten doen. De samenwerking is een absolute voltreffer. De impact van Cindy op het damestennis in Vlaanderen is groot. An-Sophie Mestach is hier ondertussen kind aan huis en ook Alison Van Uytvanck en Greet Minnen kwamen in de voorbereiding op een tornooi al eens trainen."
"Play On werkt uitsluitend met gediplomeerde trainers. Momenteel nemen ongeveer driehonderd spelers les. Dankzij de tennisacademie én de twee padelterreinen tellen we meer dan 620 leden. Vijf jaar geleden waren er dat 380."

Die leden kunnen vanaf volgend seizoen genieten van een spiksplinternieuwe accommodatie (zie foto/maquette). "Acht jaar geleden heeft het gemeentebestuur ons reeds laten weten dat ze op termijn een sportpark zouden creëren buiten het centrum van Puurs", zegt Jacobs. "Op de grond waar de club momenteel gevestigd is komen er woningen. De werken aan de nieuwe accommodatie zijn begonnen en na het bouwverlof wordt gestart met de bouw van de tennishal. Er komen zeven oudoorterreinen, waarvan één hardcourt, vier indoorcourts, vier padelterreinen, petanqueterreinen én een petanquezaal indoor. Dit project kunnen we realiseren dankzij de hulp van het gemeentebestuur, subsidies van de Vlaamse regering en eigen inbreng van onze club. Eigenlijk was de verhuis tegen 1 oktober gepland, maar door de coronacrisis is alles enkele maanden opgeschoven. Uiterlijk bij de start van volgend zomerseizoen, 1 april 2021, moet alles klaar zijn. Natuurlijk mag het ook vroeger."
Deze mijlpaal voor de club uit Puurs levert ook een nieuwe naam, een nieuw logo en nieuwe clubkleuren op. TC De Hasselt gaat vanaf nu door het tennis- en padelleven als "stepp" (samen tennissen en padellen en petanquen).

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net