Duo Schoofs/Schindfessel wint P1000 padel op TC Grand Slam

Duo Schoofs/Schindfessel wint P1000 padel op TC Grand Slam

Dat padel 'the next big thing' is op het vlak van de racketsporten, is al een tijdje duidelijk. Maar nu ook Tennis Vlaanderen er zijn schouders heeft ondergezet, schieten de tornooien en interclubcompetities als paddenstoelen uit de grond. Op TC Grand Slam vond er eind september opnieuw een tornooi in het kader van de Padel Tour plaats en dat niet voor het eerst.

"Klopt, dat is al één belangrijk verschil met het tennis, dat je meer dan één tornooi mag organiseren om deze opkomende sport een duwtje in de rug te geven", vertelt wedstrijdleider Johan Van Den Bosch. "Wij waren eind september al aan ons vierde tornooi toe met een P1000 dat eerder voor de echte topspelers is weggelegd. We hebben nu reeds anderhalf jaar drie overdekte padelterreinen buiten en dan was het een logische volgende stap om ook in de verschillende competities een actieve rol te gaan spelen. We merken toch dat het padel voor een meerwaarde zorgt. De sfeer is gemoedelijker in vergelijking met het tennis en het is ook iets attractiever om naar te kijken. Tot en met zaterdag gingen de poulematchen door en op de finaledag werd onder meer een eindronde betwist met de tien beste teams."

De winst was ietwat verrassend weggelegd voor Stéphane Schoofs (B0) en Anthony Schindfessel (B+2/6), die lang niet over de hoogste tennisklassementen beschikten. In de eindstrijd klopten ze het duo De Proost/Moinil met 6-3, 6-4 cijfers.