Dubbele triomf voor Waregem Tennis Club

Dubbele triomf voor Waregem Tennis Club

De ploeg van de Heren (4 spelers) 2 vertrok in een mistig decor richting TC Houtland om daar de finale te betwisten. Na een foutloos parcours in de poules en de eindronde waren de ambities hoog. Kapitein Kevin Sonneville toonde de weg met een dubbele 6-3. Ondertussen knokte Goran Duquesne zich in 3 sets voorbij Cedric Notable. De verhoopte 2-0 stond zo op het bord. Een knappe prestatie van beide heren die op die manier hun ongeslagen status staande hielden. Maxim Notable bleek dan weer een maatje te groot voor Aaron Roose terwijl Max Lekkerkerker deed wat van hem verwacht werd zodat Waregem met een 1-3 voorsprong aan de dubbels kon beginnen. Waregem zette zijn troeven in op de 2e dubbel en de tandem Lekkerkerker-Duquesne faalde niet (6-1 6-0). Met de 4-2 zege kleurde Houtland goud voor Waregem en knalden de champagenkurken in aanwezigheid van de talrijk meegereisde supporters vrolijk in het rond.

Ondertussen waren de Dames 25/4 in Waregem aan hun finale begonnen tegen TC DE Mote A. De ploeg van kapitein Hilde Van Heuverswijn kwam het best uit de startblokken. Ann-Sofie Decaluwé bracht Waregem op voorsprong terwijl Vanessa De Dapper in drie sets aan het langste eind trok. Meteen goed voor haar 8e zege op rij en een foutloos interclubparcours. De 3e en 4e enkel gingen dan weer naar de dames uit Koekelare zodat alles beslist zou worden in de dubbels.
Onder toeziend oog van de heren kampioenenploeg die ondertussen terug was uit houtland kregen we een waar hitchcockscenario. Beide dubbels werden immers beslist in de supertiebreak. Het was uiteindelijk Sabine De Bouver die met een heerlijke dropvolley de trekker overhaalde en de thuisploeg het delirium bezorgde. Nauwelijks enkele tellen later zetten Vanessa De Dapper en Virginie Vande Maele de puntjes op de i (4-2). Het feetsgedruis kon dus in volle glorie losbarsten.
Een ontroerde voorzitter Piet Vanden Berghe lauwerde tijdens een geïmproviseerde toespraak alle spelers en supporters en had het over een mooie dag voor Waregem Tennis Club dat na enkele jaren in de woestijn nu opeens 2 kampioenen had op 1 dag. En zo gaan we door!  

Boven: Max Lekkerkerker, Kevin Sonneville, Goran Duquesne, Aaron Roose, Kris Dobbelaere en Lander
Onder: Hilde Van Heuverswijn, Ann-Sofie Decaluwé, Virginie Vande Maele, Sabine De Bouver en Vanessa De Dapper

Alexander Vanwalleghem - 0491/52.80.12 - alexander@personal-t-concepts.com