Dubbel vijfsterrentornooi in Tenniscentrum Alken

Dubbel vijfsterrentornooi in Tenniscentrum Alken

Tijdens de kerstvakantie worden weer een aantal tornooien georganiseerd. Blikvanger is zonder twijfel het vijfsterrentornooi in Tenniscentrum Alken, zowel voor dames als heren.

Het kersttornooi van Alken is meteen ook de opener van het Belgian Circuit. Sinds vorig jaar is er geen onderscheid meer tussen dames en heren en voor beide categorieën is er een verplichte prijzenpot van 4.750 euro voorzien. Verliezend finalist Lara Salden is opnieuw van de partij. Vorig jaar verloor ze de finale van Hélène Scholen. Bij de heren was Julien Dubail te sterk voor Seppe Cuypers. Inschrijven voor beide reeksen kan tot 26 december (middernacht). De inschrijvingen voor de andere reeksen worden een dag vroeger afgesloten. Tenniscentrum Alken organiseert ook dit seizoen een tweede vijfsterrentornooi maar niet meer tijdens de zomermaanden maar wel tijdens de paasvakantie om de concurrentie met de andere sterrentornooien te ontlopen.

Om de jeugdige toppers aan het werk te zien kan je tijdens de kerstvakantie afzakken naar TC Wimbledon. Daar wordt traditioneel het eerste Ethias Tour Reeks 1 "Plus" georganiseerd. Het tornooi wordt gespeeld van 23 december tot en met 7 januari.

Daarnaast worden nog een rits tornooien (12) georganiseerd tijdens de kerstperiode. Kansen genoeg om je nieuw klassement uit te testen. Dat kan in De Boneput (enkel/dubbel), Tenkie (jeugd), Zelem (dubel), Mol (dubbel), Hamont (jeugd/dubbel), Keiheuvel (jeugd), Tennisdel Genk (jeugd/enkel/dubbel), Heusden (dubbel), Meulenberg (enkel/dubbel), Romershovense Jus In (jeugd/dubbel), De Born (jeugd/dubbel) en Excelsior Hasselt (jeugd).

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15