Dries Depla (TC Gaverkasteel): “Dubai in de winter, West-Vlaanderen in de zomer”

Dries Depla (TC Gaverkasteel): “Dubai in de winter, West-Vlaanderen in de zomer”

Voor de 41-jarige Dries Depla is en blijft tennis alle prioriteiten genieten. De Deerlijknaar is tijdens de wintermaanden fulltime tennisleraar in Dubai en tijdens de zomer is hij in onze West-Vlaamse tennistoernooien een meer dan graag geziene deelnemer in de hoogste reeksen.

Tijd dus voor een babbel met deze sympathieke 85-punter. Uiteraard is het professioneel avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten gespreksonderwerp nummer één. "Ik ben nu reeds veertien jaar tennisleraar in Dubai", legt Dries Depla uit. "Ik geef er les in twee verschillende villawijken. ‘s Morgens meestal van 7 tot 9 uur vooraleer de mensen er naar het werk vertrekken en in de namiddag van 15 tot 21-22 uur. Over de middag houden we een siësta, maar in de wintermaanden is het over de middag zeker niet te warm."

"Dit verhaal start in de zomer van 2006. Tijdens de zomermaanden gaf ik les aan de twee kinderen van een dame uit Kortrijk, die in Dubai woonde. Ik ging er eerder toevallig op vakantie en daar zochten ze voor twee villawijken een fulltime tennisleraar. Dat leek me een mooie uitdaging en ik besloot er meteen op in te gaan. Ondertussen zit ik er reeds veertien jaar en ik heb er geen spijt van. In de wintermaanden vertoef ik in Dubai en tijdens de zomermaanden kom ik dan terug naar België."

Tegen de jeugd
Tijdens de zomermaanden is Dries Depla in onze West-Vlaamse toernooien een meer dan graag geziene tennisser. "Ik vind het heel plezant om mijn tennisvrienden van vroeger jaarlijks terug te zien. Uiteraard zou ik al in de leeftijdscategorieën actief kunnen zijn, maar ik werk nog altijd graag mannen 1- en mannen 2-toernooien af. Mij eens meten met de jeugd, vind ik best leuk. Geregeld speel ik ook wat dubbelmatchen in de 150 punten en daar kan ik me ook goed in uitleven. Mijn hoogste ranking was B-15/4, nu is dat 105 punten. In het dubbelspel heb ik momenteel  90 punten, in het enkelspel 85 punten. Die klassementsberekening begrijp ik niet zo goed. Vorig seizoen won ik mijn negen enkelmatchen en gaf ik in één wedstrijd op. Ik zakte van 90 naar 85 punten. Vreemd toch!"

"Maar goed, ik lig daar uiteraard niet wakker van, want het spelen van toernooien is voor mij pure ontspanning. Ik speelde reeds enkele dubbeltoernooien en ik ben nu in het enkelspel en het dubbelspel actief in TC Zwevegem. Volgende week speel ik wellicht in TC Isis. In augustus trek ik nog op vakantie naar Spanje en daarna speel ik hier nog wat toernooien. Medio september reis ik dan weer af richting Dubai."

Bron HLN - 18/07/2021