Drie Vlaams-Brabantse finalisten op BK voor de jeugd

Drie Vlaams-Brabantse finalisten op BK voor de jeugd

Het was slechts weinig Brabanders gegeven om het slotweekend te bereiken op het BK voor de jeugd dat vorige week doorging op de terreinen van TC Forest Hills. Een Belgische titel viel er uiteindelijk niet uit de bus. Maar met ‘Leuvenaars' Alexander Van San bij de jongens 9 en Wolf De Wachter bij de 11-jarigen en verder Mathis Henry (TC Panorama) bij de jongens 10 schopten drie talentjes het tot de finale.

Henry was er ongetwijfeld het dichtst bij. In zijn finale kwamen er maar liefst drie tiebreaks aan te pas. De eerste won hij nog, om finaal heel nipt in drie sets in het zand te bijten tegen Waal Julien Adam. Ook beide Leuvenaars legden een knap parkoers af. Alexander, woonachtig te Etterbeek maar uitkomend voor TC Stade Leuven, baande zich met twee vlotte zeges een weg naar de finale. Daarin stuitte hij op veelwinnaar Raphael Debelder. Het werd twee keer 4-2. Diezelfde Van San schopte het vorig jaar trouwens nog tot Vlaams kampioen in de reeks 9/2 (foto). Bij de jongens 11 moest ook Wolf De Wachter van KTC Diest zondag aantreden tegen de jongen die het circuit de voorbije maanden domineerde. Hij moest met 4-1 en 4-0 het onderspit delven, een iets te zware score.

Bij de meisjes 11 vaardigde het Vlaams-Brabantse gewest met Janne Vanden Abeele (TK De Berken) en Elfya Ba (Tennis SDI) de twee topreekshoofden af. Maar terwijl Janne meteen haar eerste wedstrijd verloor in drie sets, strandde Elfya in de halve finales.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com