Drie finales, één keer winst voor thuisspeler Rune Hosten

Drie finales, één keer winst voor thuisspeler Rune Hosten

TC Lovanium dat vorige week gastheer speelde voor zowel de Ethias Tour als het Belgian Junior Circuit, als motivatie kon het tellen voor de thuisspelende competitiejeugd. Vooral Rune Hosten (25 punten) liet daarbij van zich te spreken, want het 9-jarige talent was zowat alomtegenwoordig op de finaledag.

Liefst drie keer diende Rune, zoon van voormalig B-4/6-speler Nicolas Hosten, vorige zondag in actie te komen. Nadat hij 's morgens vroeg aan de zijde van trainingsmaatje Nathan Baum de winst in het dubbelspel bij de 9-jarigen aan het duo Van San/Hermans moest laten, was het tijd voor de zoveelste confrontatie met ‘zwart beest' Raphael Debelder. In eigen huis hoopte hij de rollen eindelijk eens om te draaien, maar de eerste set ging vrij snel met 1-4 verloren. Debelder verdedigde en counterde gevat, maar zijn uitstekende countertennis vertoonde nadien toch enkele barstjes door knap aanvalsspel van de lokale favoriet. Toch wist de speler van Set Wahis de wedstrijd in twee sets af te ronden na winst in de tiebreak. Kort na de middag vocht Rune Hosten, lid van het ‘Kids Development Team'-project van Tennis Vlaanderen, zich naar een mooie troostprijs door te zegevieren in de reeks jongens 11/2. In de eindstrijd haalde hij het in drie sets van Brent Dyckmans (TC Panorama). Het werd 1-4, 4-3 en 4-1.
Twee Vlaams-Brabanders slaagden er wel in om de oppergaai te pakken in het Belgian Junior Circuit. Mathis Henry klopte na een hevige strijd Louis Fiasse bij de 10-jarigen (3-4, 4-2 en 4-2) en bij de meisjes 11 kwam Janne Vanden Abeele (TK De Berken) van een set achterstand terug om Lio Ramaekers terug te wijzen: 2-4, 4-3 en 4-1.