Drie finaleplaatsen voor Oost-Vlaanderen op nationale masters

Drie finaleplaatsen voor Oost-Vlaanderen op nationale masters

Oost-Vlaanderen heeft geen titels kunnen wegkapen op de nationale Masters in Schoten. De delegatie moest zich tevreden stellen met drie finaleplaatsen.
Die finaleplaats was er in de hoogste damesreeks voor Caroline Maes die zich blijft meten met het jonge geweld. Tegen Anastasia Smirnova en Maud Pierard slaagde de Zeelse nog maar de 16-jarige Victoria Kalaitzis kreeg in de tweede set van de finale een vrijgeleide nadat ze in de eerste nog tot een tiebreak werd gedwongen.
Ook Jeroen Masson toonde dat hij na zijn internationale carrière  nog wat  ervaring in huis heeft.  Plaza, Bram Coene en Niels Cleeren gingen onderuit tegen hem maar Olaf De Weerdt hield hem in een driesetter toch van de titel. 1/6, 6/3 en 6/2 luidde het verdict.
De 16-jarige Jens De Bosscher van TC Merelbeke ¿ nu nog B 4/6 maar toekomstig B ¿ 2/6 - koesterde terecht ambitie en vocht zich bij heren III ook naar finale waar hij het in een prangende driesetter moest afleggen. Toon  Olyslager  haalde het met  6/4, 5/7 en 6/4.
Een paar vertegenwoordigers schopten het tot halve finale: Yael Tobianah (Lede) bij dames V en Alexander De Cuypere (Racso) bij heren 35/1. Voor beiden werd het een uitschakeling in drie sets.
Jo De Rijcke trof het niet bij de veteranen waar hij onmiddellijk op Alain Bakkovens botste. Ook voor Kristof Smet ( H5), David De Keukelaere (H6), Lani Neefs (D 4) en Ellen De Looze (D 3) bleef het bij één match , maar allen mogen ze terugblikken op een goed seizoen dat beloond zal worden met een mooie klassementsverbetering.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be