Drie Antwerpse successen op Forest Hills

Drie Antwerpse successen op Forest Hills

Tijdens de krokusvakantie werd op TC Forest Hills het tweede Volvo Tour reeks 1 'plus'-tornooi van het seizoen afgewerkt. De Antwerpse meisjes Axana Mareen (meisjes 14), Michelle Van Mol (meisjes 12) en Thaneska Sesay (meisjes 10) grepen de hoofdprijs.
Voor Antwerpen bereikte bij de jongens alleen Mathieu Bouwen (ISC) de finale. Bij de 16-jarigen moest hij na twee evenwichtige sets het hoofd buigen voor Limburger Zizou Bergs: 6-4, 6-4.
De prestatie van Axana Mareen (Gym) was in Wommelgem wel heel overtuigend. Mareen, die de voorbije maanden geregeld out was met blessures, liet in haar vier wedstrijden geen set liggen en ging in de eindstrijd met 6-4, 6-0 over Louise Wittouck. Michelle Van Mol (Gym) greep bij de 12-jarigen revanche voor haar nederlaag tegen Nienke D'Haen in de halve finale van het reeks 1 'plus'-tornooi op Wimbledon. Nu won ze ¿ opnieuw in halve finale ¿ met 6-3, 6-3 en in de eindstrijd werd het een 6-4, 7-6 zege tegen Emeline De Witte.
Met Thaneska Sesay en Sara Pantelic had de organiserende club Forest Hills twee speelsters in finale. Sesay knokte zich bij de 10-jarigen voorbij Sofia Costoulas (2-4, 4-0, 4-3), Pantelic verloor bij de meisjes 9 na een knap tornooi met 4-3, 4-2 van Amelia Waligora.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net