Dirk De Maeseneer nieuwe voorzitter Tennis Vlaanderen

Dirk De Maeseneer nieuwe voorzitter Tennis Vlaanderen

Bij het Gewestelijk Comité Vlaams-Brabant is sinds kort de functie van voorzitter vacant. Dat heeft alles te maken met de benoeming van Dirk De Maeseneer tot voorzitter van het overkoepelende Tennis Vlaanderen. Hij volgt daarmee Jean-Paul Van Ussel op, die na 18 jaar dienst de leeftijdsgrens bereikt had.

"Zelf zetel ik al een tiental jaar in de Raad van Bestuur en dus duurde het niet lang voor ik gepolst werd om Jean-Paul te volgen", vertelt De Maeseneer. "Uiteindelijk werd ik ook daadwerkelijk verkozen en krijg ik de gelegenheid om het uitstekende werk van mijn voorganger verder te zetten. In eerste instantie gaat het dan om te consolideren wat er allemaal al aanwezig is, want ik krijg een echte modelfederatie in handen. Maar er staat ook heel wat op stapel. Naast de investeringen in het algemeen secretariaat en het topsportcentrum in Wilrijk willen we vooral de dienstverlening richting clubs verder optimaliseren met het 'Quality Club' programma."
Het gevolg is dus wel dat ze bij het Gewestelijk Comité op zoek kunnen naar een andere voorzitter.
"Ik wil er uiteraard zijn voor alle Gewesten en dan restte me geen andere keuze dan die functie naast me neer te leggen", aldus nog Dirk De Maeseneer. "Of ik nu nog de tijd ga vinden om zelf te tennissen? Dat is toch de bedoeling ja. De interclubcompetitie staat voor de deur, dus ik maak me sterk dat ik zal kunnen aantreden met de nationale veteranen van TC Lovanium."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com