Didier Gillis leidt dochter Elise op in zijn nieuwe club TC Oahu

Didier Gillis leidt dochter Elise op in zijn nieuwe club TC Oahu

Begin dit jaar richtte Didier Gillis zijn eigen club op in Sint-Maria-Oudenhove( Zottegem).  Ze kreeg de ietwat bizarre naam TC Oahu .Maar Didier zelf heeft daar een mooie uitleg voor: "Ik voetbalde één seizoen op het eiland Oahu(Hawai) waar ook Waikiki Beach zich bevindt. Vandaar¿"
De club die twee buitenterreinen in gravel telt is nog in volle opbouw en is gelegen in een hoofdzakelijk landelijk gebied in de Vlaamse Ardennen. Niettemin wil Didier er een exotisch tintje aan geven en wat vooral belangrijk is. "We willen de mensen aantrekken die fun willen beleven aan het tennis. Uiteraard is er ook een tennisschool aan verbonden. Alle info is te verkrijgen op 0496/16.04.69".
Opmerkelijkst lid is momenteel dochter Elise die het uitstekend doet in de gemengde reeks 1 van de 9-jarigen in Vlaanderen. In Wallonië pakte ze al winst in verschillende tornooien zoals op TC Baudouin, Nimy, Havré, Chapelle en Nimy. De 1plustornooien in Vlaanderen vallen nog wat zwaar uit al staat ze toch al twaalfde in de rankings. Daar zitten heel wat puntjes bij van het dubbelspel.
"Samen met Gitte Kemps(een sterke speelster van TC Tessenderlo) vormt ze inderdaad een goed duo. Ze speelden al halve finale op Forest Hills en Wimbledon en finale op Brughia en Heiveld", aldus de fiere papa die zelf voor de opleiding zorgt. "Niet gemakkelijk in een gemengde reeks waar de jongens toch altijd een ietsje sterker voor de dag komen. Maar we zijn goed bezig en in de loop van het seizoen laten we Elise ook al eens proeven van de meisjes 10 reeks zodat ze gewapend is voor volgend jaar".


Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be