Dennis Bogaert wint viersterrentoernooi TC Lovanium na forfait van finalist Yannick Vandenbulcke: “Een dubbel gevoel”

Dennis Bogaert wint viersterrentoernooi TC Lovanium na forfait van finalist Yannick Vandenbulcke: “Een dubbel gevoel”

Er was al het forfait van A-speelster Tiffany Mylonas in de finale van het sterrentoernooi van TC Machelen-Diegem door interclubverplichtingen. En ook de finaledag op TC Lovanium werd een beetje onthoofd omdat finalist Yannick Vandenbulcke nog in Duitsland aan de slag was. Zo kreeg Dennis Bogaert de titel in de schoot geworpen.

"Met welk gevoel ik terugblik op die week in Lovanium", herhaalt Bogaert onze openingsvraag. "Tja, met een dubbel gevoel natuurlijk, want het spreekt voor zich dat ik graag gewoon die wedstrijd had gespeeld. Op deze manier wil je eigenlijk niet winnen en ik ga Yannick zeker nog een berichtje sturen dat ik zelf niet aangestuurd heb op een forfait. Maar goed, ik kan langs de andere kant ook wel begrip opbrengen voor de beslissing die de wedstrijdleiding genomen heeft. Het voordeel voor mij is dat de geldprijs nu iets hoger ligt, want ik had zeker nog geen gewonnen spel. (knipoogt) Ik had me voorgenomen om in de eerste plaats een goede match te spelen tegen hem zonder te focussen op het resultaat. Want uit eerdere duels weet ik dat hij je als geen ander kan overrompelen met zijn aanvallend tennis."

Terug op niveau
Maar, ere wie ere toekomt, ook Bogaert (A27) was aan een uitstekend toernooi bezig in Leuven met drie vlotte zeges in twee sets. "De voorbije weken ging het niveau nog een beetje op en af, maar stilaan voel ik me weer in mijn element op de baan en presteer ik constanter", verwoordt hij het. "Robin Vanhauwe was al een mooie test in de kwartfinales en in de halve eindstrijd kon ik me dan met twee keer 6-3 ontdoen van A-speler Tom Pisane. Ik begon ook telkens goed aan de wedstrijd en dat is in het verleden weleens anders geweest. Tegen Pisane stond ik meteen 4-2 voor toen we door de regen binnen moesten voort spelen en in die snellere omstandigheden kon ik nog meer druk ontwikkelen met mijn opslag en forehand."

In het ongewisse
"Ik ben vooral blij dat ik opnieuw in het vertrouwde ritme zit, want je verkeert door dat virus toch een beetje in het ongewisse over het eigen vormpeil", aldus nog Dennis Bogaert. "Ik heb onlangs zelfs mijn vader opgetrommeld om me wat ballen aan te reiken, omdat het gevoel nog niet helemaal juist zat. Deze titel komt er dus ook een beetje dankzij hem. (lacht) Hoe de tenniszomer er verder voor mij uitziet? Ik ben van plan om elke week één sterrentoernooi af te werken. Meer hoeft voor mij niet, omdat ik overdag nog stage geef op Panorama."

Bron HLN - 11/07/2021