Dennis Bogaert wint sterrentornooi van TC Stade Leuven

Dennis Bogaert wint sterrentornooi van TC Stade Leuven

Dat topper in spe Alessio Basile niet opgewassen bleek tegen Dennis Bogaert was geen verrassing, want de ervaren A-speler van TC Panorama is bezig aan een oerdegelijk en sterk seizoen. Op Stade Leuven pakte hij al zijn vijfde winst in het Belgische sterrencircuit en met zijn club is hij ook nog volop in de running voor de titel in tweede nationale.

Oerdegelijk, daarmee bedoelen we vooral dat Bogaert zelden faalt tegen lager gerangschikte spelers. Alleen tegen jongens met veel internationale ervaring en dat extra tikje klasse zoals een Clément Geens (A16) moet hij het afleggen.
"Ja, hoe goed ik ook aan het spelen ben, die gasten maken zo weinig fouten en spelen elk punt op een hoog niveau, zeker op de belangrijke momenten", legt de speler uit Steenokkerzeel uit. "Hun tempo versmacht je op den duur, zodat je niet anders kan dan capituleren. De voorbije maanden botste ik verschillende keren op iemand als Geens, zoals recent nog op Panorama, en dan moet ik altijd in twee sets de duimen leggen. Nu, op Stade was ik in zo'n goede doen dat ik vaak zelfs de iets langere rally's naar mijn hand wist te zetten, zoals tegen A-speler Robin Vanhauwe die ik met twee keer 6-1 domineerde. Het ging echt vlot in die halve eindstrijd, maar toch was ik op mijn hoede voor Alessio Basile. En terecht zo bleek, want ik was toch danig onder de indruk van het niveau dat hij haalde en de maturiteit die hij op z'n 15de aan de dag legde. Ik won dan wel in twee sets met 6-2 en 6-4, maar in dat tweede bedrijf was het nog vrij close."


Het tennisweekend was dan nog lang niet ten einde, want samen met zijn ploegmaats van Panorama trakteerde hij thuisploeg Club Justine Henin in de halve finales op een 8-1-bolwassing.
"We zijn natuurlijk sterk in de breedte met Christophe Rochus en Laurent Montoisy op de plaatsen drie en vier en zij telden geen enkele A-speler in hun rangen", zegt Bogaert daarover. "De promotie naar eerste nationale is nu al binnen, maar we willen natuurlijk meer. De titel zou echt een fantastisch orgelpunt zijn op een meer dan geslaagd seizoen. De tegenstander is trouwens oude bekende Wase van wie we in de poules nog verloren. Het is dus hoog tijd voor een revanche in eigen huis (knipoogt)."