Dennis Bogaert stijgt boven zichzelf uit en klopt Zizou Bergs

Dennis Bogaert stijgt boven zichzelf uit en klopt Zizou Bergs

Met liefst 615 deelnemers en vier sterren bij zowel de heren als de dames waren alle ogen de voorbije week op de Panorama Open in Overijse gericht. Thuisspeler Dennis Bogaert zorgde voor dé verrassing van het tornooi door in de finale favoriet Zizou Bergs (ATP 521) te kloppen in 3 sets.

Dat Bogaert als nummer 35 van België het tornooi van TC Panorama op zijn naam weet te schrijven, is eigenlijk weinig verrassend als viervoudig winnaar. Maar ditmaal moest hij zich door de ijzersterke bezetting via de kwalificaties een weg naar eindwinst banen.
"Dat heeft deels met corona te maken natuurlijk, maar het tornooi is voor het eerst ook gedoteerd met vier sterren en dat lokte nog een paar extra kleppers naar Overijse", blaast de Vlaams-Brabander. "Of ik van meet af aan in mijn kansen geloofde om de klus een vijfde keer te klaren? Ik had deze zomer nog geen tornooi gewonnen, maar sinds begin juli sta ik wel op een constant hoog niveau te tennissen en die lijn heb ik de voorbije week gewoon doorgetrokken. Dan sta je opeens in de finale tegen een opkomend talent als Zizou Bergs en weet je dat alles mogelijk is als je er zelf maar genoeg in gelooft. En dat ben ik continu blijven doen, ook al kwam ik dan een set achter. In de tweede set wist Zizou zijn breakballen niet meer te verzilveren en voor ik het wist stond de match op z'n kop en werd het een beslissende set op het scherpst van de snee."
Uiteindelijk trok Bogaert met 3-6, 6-3 en 7-5 aan het langste eind en was die vijfde zege een feit.
"Deze is toch wel de mooiste van allemaal, want het is pas de allereerste keer dat ik een tornooi gedoteerd met vier sterren naar m'n hand kan zetten", meent hij. "Met dank ook aan de vele supporters die me zijn komen toejuichen, anders was het me zeker niet gelukt om boven mezelf uit te stijgen. Het gevoel na dat laatste punt was echt onbeschrijfelijk. Ik heb amper geslapen van de adrenaline die nog door m'n lijf gierde (lacht)."

Later deze week is het terug over naar de orde van de dag, want het volgende sterrentornooi staat alweer voor de deur.
"Ik speel deze week nog Tenza en dan Stade Leuven als afsluiter van de zomer.", somt Dennis Bogaert op. "Misschien zit er wel een tweede seizoenszege in ja, tenminste als ik dit niveau nog een tweetal weken kan aanhouden."

Stijn Deleus