Dennis Bogaert heeft nieuwe A-ranking al te pakken

Dennis Bogaert heeft nieuwe A-ranking al te pakken

Wie zei ook alweer dat bevestigen nog moeilijker is dan aan de top te geraken? In het nationale tennis lijkt Dennis Bogaert alleszins beide zaken voor mekaar te krijgen. Na zeven toernooien weet hij zich immers al verzekerd van een nieuwe A-ranking, die hij dit jaar nota bene voor het eerst achter zijn naam had staan.
Dat A-klassement heeft de speler te danken aan drie reeds vergaarde titels in het Belgische sterrencircuit, waarvan de laatste voor eigen volk in TC Panorama.
"In de aanvangsfase van het seizoen zag het er niet meteen naar uit dat het allemaal zo voortvarend zou verlopen", meent het nummer 37 op de nationale waardeladder. "Pas begin juli is het echt beginnen lopen en verloor ik amper nog een wedstrijd. Mijn mooiste zege was wellicht in La Reserve du Roseau, waar ik gereputeerde A-spelers als Dimitar Grabul en Gaëtan De Lovinfosse klopte. Natuurlijk was ik ook tuk op die zege in mijn eigen club, maar de euforie is toch iets minder groot als je zo'n finale wint door de opgave van je tegenstander. Ik keek er nochtans naar uit om mijn clubgenoot Christophe Rochus partij te geven, maar hij had eerder op de dag een verrekking opgelopen en kon niet anders dan de handdoek te gooien na het verlies van de eerste set."
Ook in Set Wahis zal het dit weekend niet tot een confrontatie tussen beide spelers komen, want Rochus raakte niet tijdig hersteld en gaf verstek.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com