De VE-werking boomt bij TC De Dageraad

De VE-werking boomt bij TC De Dageraad

TC De Dageraad is enorm fier op de uitbreiding van het VE-tennis. Hilde Baeten, verantwoordelijke voor de geïntegreerde VE-werking, startte in 2011 met een reeks initiatielessen en nodigde enkele jongeren met een verstandelijke beperking uit. Het was meteen een succes. Iedereen bracht een andere enthousiaste deelnemer mee. Het ging rond als een lopend vuurtje en ook enkele Krikkrakkers en G-voetballers sloten aan.
Intussen zijn we met 29 actieve deelnemers die wekelijks een uurtje komen tennissen.
Maar het is véél meer dan tennissen! Sociale contacten ¿ plezier en succes beleven ¿ bewegen (tennis)! Kansen om deel te nemen aan recreatieve en competitieve ontmoetingen.
De getuigenis van deze ouders is sprekend: "Wat zijn wij als ouders enorm fier op onze zoon Tias (8 jaar) en dochter Merel (10 jaar). Ze zijn zo gedreven door hun sport en gaan telkens met plezier naar Tennisclub De Dageraad. Tias heeft al deel genomen aan enkele toernooien, winnen is natuurlijk leuk maar voor ons is het belangrijkste dat hij mag deelnemen, bijleert  en er plezier aan beleeft. Er is geen enkele verliezer zegt hij wel eens! Tias is een echte doorzetter. Op zijn eerste toernooi haalde hij zelfs de eerste plaats, zijn dag kon niet meer stuk en hij was zo fier dat hij zijn emoties niet kon bedwingen. Wij waren ook enorm fier. Merel beleeft evenveel plezier aan het tennissen en zal zeker ook nog kansen krijgen om deel te nemen aan toernooien. Wij zijn echt trots op onze twee kinderen en zijn ook erg dankbaar voor de begeleiders van de Dageraad. Wij willen hen hiervoor ook ontzettend hard bedanken."

Foto: Jorrit, Toon, Tias, Merel, Jade en begeleider Dries