David Van Moer (TK De Berken) wint twee finales bij heren 2: “Een begenadigd dagje op de tennisbaan”

David Van Moer (TK De Berken) wint twee finales bij heren 2: “Een begenadigd dagje op de tennisbaan”

Op het criteriumtoernooi van TC Pajottenland hoopte iedereen van de organiserende club op een zege van thuisspeler Xavier De Mol in de eindstrijd bij de heren 2, maar het mocht niet zijn. Tegenstander David Van Moer bleek finaal een maatje te groot en stak met 6-1 en 6-3 de titel op zak.

En zeggen dat Van Moer net voor de finale op Pajottenland nog een ander criteriumtoernooi naar zijn hand had gezet op Tennisclub Zomergem. "Inderdaad ja, van een goede dag gesproken", reageert hij gevat. "Dat is ook nauwelijks gelogen, want ik haalde echt een goed niveau. In Zomergem moest ik nog mijn tenen uitkuisen om die 2-6-achterstand na set één om te zetten in een overwinning. Maar dat lukte wonderwel en nadien kon ik tijdens de autorit van ongeveer een uurtje toch even op adem komen en vooral ook bijtanken. Nu, ik voelde tegen Xavier natuurlijk wel dat ik al een wedstrijd in de benen had. Maar ik kende zoals gezegd een begenadigd dagje, want bijna alles lukte. En hoewel ik vrij gevarieerd tennis probeer te spelen en redelijk smal van postuur ben, probeer ik mijn opponent ook wel zoveel mogelijk onder druk te zetten in de rally's."

Heren 1
"Of ik rijp ben om in de hoogste mannenreeks een woordje mee te praten?", herhaalt Van Moer (90 punten) onze vraag. "Goh, dat is nog een heel ander niveau natuurlijk, want daar zijn de beste nationale spelers aan het werk en daar reken ik mezelf zeker niet bij. Dat is trouwens nooit een concrete ambitie geweest, maar ik doe er wel alles aan om ieder jaar stapjes vooruit te zetten. Ik hoop ooit richting de 100 of wie weet zelfs 105 punten te evolueren, maar voorlopig lijken die 95 punten een iets realistischer doel. Ik zal de komende weken weleens mijn kans gaan bij de heren 1, zeker nu ik die twee zeges behaald heb in de tweede reeks en daar niet noodzakelijk meer hoef voor in te schrijven."

Fulltime trainer
Ook het dagelijkse leven staat bij David Van Moer in het teken van het tennis, want hij is fulltime trainer op TK De Berken. "In de winter kom ik toch aan een veertigtal lesuren", geeft hij nog mee. "Dat is best veel, maar ik doe het gewoon heel graag. Ik ben dan misschien geen echte toptennisser, maar ik heb sowieso van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat stemt me heel gelukkig. Tijdens de lockdown was het allemaal iets minder evident, dus ik ben opgelucht dat iedereen weer aan tennissen kan toekomen en zonder enige beperking toernooien kan spelen. Dat ga ik de komende weken ook nog doen, tenminste tot aan Pukkelpop, waar we ons eindelijk nog eens aan een festival willen wagen (knipoogt)."

Bron HLN - 18/07/2021