David Lloyd in Edegem opent begin mei

David Lloyd in Edegem opent begin mei

Nog een kleine drie maanden en dan verrijst in Edegem, waar tot vorig seizoen TC Ter Elst was, de David Lloyd Leisure Club, een familieclub met een belangrijke rol voor tennis.
De Britse ex-Davis Cup speler David Lloyd stampte in 1982 in Londen de eerste Leisure Club uit de grond en ondertussen breidde zijn imperium uit tot 81 clubs in Groot-Brittannië en 101 over gans Europa. In 2005 opende in Ukkel de eerste Belgische David Lloyd Leisure Club. "De club in Ukkel is een succes en er was interesse om in België verder uit te breiden. In Edegem werd al snel de geschikte locatie gevonden", zegt Bert Vandewaetere, General Manager van de nieuwe David Lloyd Leisure Club."
"We willen dat de leden in onze club een ganse dag quality-time met het gezin beleven in een een groene, zeg maar Engelse, omgeving", zegt Vandewaetere. "De klemtoon zal liggen bij de waarde van sport als sociaal gebeuren. De kracht van de David Lloyd Leisure Clubs ? Dat is ontegensprekelijk de synergie tussen de verschillende departementen."
Die departementen omvatten onder andere fitnessfaciliteiten, een spinningstudio met vijftig fietsen, een binnen- en buitenzwembad, een wellnessgedeelte en een binnenspeelzaal voor kinderen.
"Alle sportruimtes worden aangepast aan de versterkte focus op gepersonaliseerde programma's", aldus Vandewaetere. "Met innovatieve producten en een karrenvracht expertise wordt de club in Edegem een voorbeeld van de kerndoelen van de David Lloyd Leisure Clubs."

Belangrijk in het ganse David Lloyd-concept wordt dus tennis met aan het hoofd Steve Cornelissen (46). Het takenpakket voor Cornelissen is uitgebreid want hij zal er de tennisschool leiden en wordt ook voorzitter en penningmeester van de tennisclub. "Natuurlijk neem ik na vijftien jaar met spijt in het hart afscheid van de tennisschool van De Bempdekens in Retie, maar na het positieve dat ik van de Ukkelse David Lloyd Leisure Club opving, mocht ik deze kans niet laten liggen", zegt Cornelissen. "Als tennisclub nemen we bij Tennis Vlaanderen het vroegere stamnummer van Ter Elst over. Voor tornooien en interclub is het dit seizoen nog te vroeg, maar vanaf volgend jaar moet dat wel op het programma staan. Wat de tennisschool betreft bieden we het volledige pakket aan van jeugd tot volwassenen. De vier buitenterreinen nemen ondertussen vorm aan, maar de indoorcourts, in de paars-groene Wimbledon kleuren, liggen er reeds piekfijn bij."
De kersverse Edegemse David Lloyd Leisure Club zal zich ook op grotere evenementen richten. Best mogelijk dus dat - met hotel Ter Elst als buur - er op langere termijn een internationaal Futures of ITF-tornooi op het programma komt.

foto: Steve Cornelissen en Bert Vandewaetere

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net