Daphne Vande Zande en David Basile (ex-PTKV) leiden tennisschool in Wemmel

Daphne Vande Zande en David Basile (ex-PTKV) leiden tennisschool in Wemmel

Het was een pijnlijk afscheid van Park Tennis Klub Vilvoorde dit voorjaar voor bezielers Daphne Vande Zande en David Basile. Maar het tenniskoppel bleef allerminst bij de pakken zitten. Met hun tennisschool D2 Tennis Concept zijn ze nu actief op de terreinen van Royal Laeken Tennis Club, in hun zog gevolgd door het merendeel van de competitiespelers van PTKV.

PTKV is dus een afgesloten hoofdstuk voor Daphne en David. Eerder dan koste wat kost hun gelijk te willen halen, besloten ze hun tijd en energie in iets positiefs te steken. "Klopt ja, de vertrouwensbreuk was sowieso een feit en dan besef je al snel dat het succesvolle verhaal dat we met PTKV geschreven hebben gewoon ophoudt te bestaan", kijkt Daphne Vande Zande nog even achterom. "Pas op, het blijft een hele spijtige zaak wat daar allemaal gebeurd is, als je weet hoeveel tijd we in die club hebben gestoken. Ik had ook een speciale band met die accommodatie aan Domein Drie Fonteinen omdat ik er als kind nog zelf getennist heb. Ik moest dan ook geen twee keer nadenken toen uitgerekend het stadsbestuur destijds vroeg om de club en het tennis in Vilvoorde nieuw leven in te blazen. Als dat dan op deze manier eindigt, is dat op z'n minst een grote ontgoocheling. Maar goed, op een gegeven moment moet je verder en dus zijn we nieuwe initiatieven beginnen uit te werken."

In Wemmel werd het tennisproject van beide trainers met open armen ontvangen. "David heeft er zowat carte blanche gekregen om de tennisschool verder uit te bouwen in samenwerking met de club zelf", verduidelijkt Vande Zande. "Er was alleen maar een kleine recreatieve tennisschool, dus daar is nu een competitieve tak bijgekomen met zo'n vijftig competitiespelers en verschillende trainers die mee overgekomen zijn van PTKV. Eigenlijk zijn we daar in de lente al begonnen met onze lessen verder te zetten en tijdens de zomer werd de samenwerking verder op punt gezet. Met tien buitenvelden en vier indoorterreinen plus het padel liggen er veel mogelijkheden en volgende winter zal er nog een bijkomende ballon geplaatst worden."

Met Eline Audenaert (WTA-1107) en vooral juniore Sofia Costoulas trainen sinds kort ook enkele toppers in wording op de Royal Laeken Tennis Club. "Sofia staat op haar 15de al op een 35ste plaats op de wereldranglijst bij de juniores en sinds eind augustus wordt ze begeleid door David", laat Vande Zande nog weten. "Verder is het dan de bedoeling dat ik meer met onze zoon Alessio ga reizen. Hij maakt wel een iets moeilijkere periode door omdat hij volop in z'n groei zit. Daardoor is hij wat op de sukkel geweest met blessures. Hij had zoveel last aan de rug dat hij onlangs pas terug is beginnen trainen na een rustperiode van een twaalftal dagen. Hopelijk gaat het nu terug de goede kant op."