Daoud Afallah (Tennis SDI) Vlaams kampioen bij de jongens 10

Daoud Afallah (Tennis SDI) Vlaams kampioen bij de jongens 10

De Vlaams-Brabantse vertegenwoordigers zetten de voorbije weken hun beste beentje voor op het Feest van de Jeugd en de Beker de Borman oftewel de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Naast enkele finales stak met Daoud Afallah één jeugdtopper ook effectief een prijs op zak, want de C+30/3-speler kroonde zich tot Vlaams kampioen bij de 10-jarigen.

In de finale rekende hij kordaat af met Wies Carton, hetgeen van hem in één keer ook één van de topfavorieten maakte op het BK. En ook op de terreinen van TC Lovanium stelde hij niet teleur. Met een finaleplaats én winst in de eerste set tegen Louis-Lou Langenaken stak hij een hand uit naar een Belgische triomf, maar de Waal repliceerde gevat en trok alsnog aan het langste eind. Ook Alessio Basile van Park Tennis Klub Vilvoorde heeft er vruchtbare kampioenschappen opzitten. Tot twee keer toe haalde hij de eindstrijd, om evenveel keer op veelwinnaar Alexander Blockx te botsen.
Verder zijn ook de finaleplaatsen van Chyara Onia (meisjes 12) en Maria Lemonakis (meisjes 14) op het Feest van de Jeugd zeker het vermelden waard.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com