Dames Vlaskia blij met hun nieuwe titel

Dames Vlaskia blij met hun nieuwe titel

De dames 25/3 hebben er hard moeten voor vechten maar de gewestelijke titel is binnen. Op Orbis Waarschoot was er veel inzet, geduld ( wegens de regen die kwam spelbreker spelen) en concentratie voor nodig alvorens men om 22 uur 's avonds eindelijk kon gaan vieren.
Het Vlassenbroekse zevental had in de voorrondes Zottegem, 't Lobbeke Maldegem en  Velina Geraardsbergen uitgeschakeld en botste daar al op Orbis dat slechts via de gewonnen sets(7/6) kon verslagen worden.
In de eindronde ging TC Groeningen eraan met 5/1 en met vertrouwen trok men naar de finale tegen datzelfde Orbis Waarschoot.
Toch verloor Brigitte Buggenhout haar wedstrijd tegen Ellen Coppens met 4/6 en 1/6, Mireille De Bruyn haalde het wel van Kim Swyngedouw met 6/3 en 7/6. An Van Der Vekens verloor dan weer van Sandra Engels met 2/6 en 4/6 maar Anouk Segers hing tegen Sofie Timmermans de bordjes gelijk na een moeizame 7/5, 5/7 en 6/4 overwinning.
De twee dubbels winnen was zowat de enige garantie voor eindwinst en dat gebeurde ook. Ann Drieghe en Anouk Segers wonnen tegen Kim en Ellen Coppens met 6/3 en 6/4 en ook Carole Segers en An Van Der Vekens slaagden in hun opzet met 6/3 en 7/5.
Met ook Katrien Cool er nog bij beschikte het Dendermonds gezelschap duidelijk over het homogeenste team en daar mocht er best eentje op gedronken worden. Een nieuwe medaille is binnen.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be