Cynthia Verduyckt domineert dames 3 én dames 2

Cynthia Verduyckt domineert dames 3 én dames 2

Het Nieuwsblad Criterium is nog niet meteen ten einde, maar nu de zomer op zijn laatste benen loopt, haal je er de blikvangers van de afgelopen maanden zo uit in het Vlaams-Brabantse gewest. Bij de dames won Nicky Van Dyck als vanouds alles wat er ook maar te winnen viel, maar daarachter moest ook Cynthia Verduyckt nauwelijks onderdoen.

De C+15-speelster uit Holsbeek, net als Van Dyck overigens uitkomend voor TC Het Zeen Sterrebeek, viel amper af te stoppen in zowel de derde als de tweede damesreeks. Met titels in beide reeksen mag ze sinds kort zelfs uitsluitend in de hoogste damesreeks aan de slag gaan en ook dat niet zonder succes.
"Klopt ja, want op TC Panorama was ik na een zege tegen een B-2/6-speelster zelfs te sterk voor B-15/2 Margot Van Oost", klinkt het enthousiast. "Dat was uiteraard veruit mijn grootste overwinning ooit, al was het dan tegen een meisje dat naar verluidt niet zo vaak meer aan trainen toekwam."
Vergeten is dan ook de herinnering aan een minder seizoen 2014, toen ze zelfs één klassement moest prijsgeven.
"Misschien was die stijging met zeven klassementen net iets van het goede te veel, maar ik ben in de winter niet bij de pakken blijven zitten. Samen met mijn coach Steve Joly ben ik direct beginnen sleutelen aan mijn techniek, aangezien ik sowieso een vrij extreme greep had aan de forehandzijde. Ik was er snel weg mee en dat bleek ook uit de resultaten. Met minstens een B0-klassement voor volgend jaar kan mijn seizoen niet meer stuk en is alles wat er nu nog bijkomt bonus."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com