Cuypers beste op Heiveld en nu naar States

Cuypers beste op Heiveld en nu naar States

Na het Marokkaanse Casablanca en Kelibia en Mahdia in Tunesië schreef Seppe Cuypers dit jaar een vierde ITF-juniorestornooi op zijn naam. De als eerste geplaatste Cuypers was de voorbije week veruit de beste op de Heiveld Juniors Open (cat.4) in Sint-Katelijne-Waver. In finale werd het een 6-1, 6-2 overwinning tegen de Spanjaard Dominguez Soto (foto beide finalisten). Cuypers traint nog wekelijks met leermeester Steve Cornelissen en nu is nu ook reeds negen maanden aan de Clijsters Academy in Bree actief. Voor de Clijsters-Academy werd het trouwens een dubbelslag op Heiveld want bij de meisjes ging de hoofdprijs naar Lara Salden. Samen met Mathieu Bouwen veroverde Cuypers op Heiveld eveneens de dubbeltitel.
Cuypers mikt nu resoluut op de grotere tornooien want in 2016 gaat hij zijn laatste jaar bij de juniores in. "Einde november gaat het richting States", glundert Cuypers. "Vanaf 30 november speel ik in Florida het Eddie Herr-tornooi (cat.1) en een week later staat de Orange Bowl op de affiche. Na de feestdagen volgt een trip naar Australië want ik speel dan de kwalificaties van het juniorestornooi op de Australian Open. In mijn laatste jaar wil ik van de Grand Slams proeven."
Ondertussen timmert ook zus Dorien Cuypers mooi aan de weg hogerop. Cuypers staat deze week op de hoofdtabel van het 10.000$-tornooi in het Marokkaanse Casablanca.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net