Chelsea Vanhoutte trekpleister op sterrentornooi Thermae Sports Merchtem

Chelsea Vanhoutte trekpleister op sterrentornooi Thermae Sports Merchtem

Op de terreinen van Thermae Sports Merchtem gaat dezer dagen onder de vakkundige wedstrijdleiding van Jos Vanden Wyngaerd het jaarlijkse enkel- en dubbeltornooi door dat meetelt voor het Belgische sterrencircuit. Uitkijken is het onder meer naar de Brabantse Chelsea Vanhoutte, die er zowat kind aan huis is.

"Trainen doe ik in de week op Tennisdel Genk met Dries Beerden als coach, maar ik zak nog vaak naar Thermae Sports af als ik even wil inspelen", vertelt het huidige nummer 39 op de nationale waardeladder. "Het is natuurlijk bij de deur aangezien ik in Meise woonachtig ben. Om die reden leek me een deelname aan de eerste damesreeks ook een goede start van het nieuwe jaar. Het is best een drukke periode momenteel, want tegelijk ben ik ook actief op het sterk bezette vijfsterrentoernooi in Alken. En dan staan de examens LO- en bewegingswetenschappen ook nog eens voor de deur, dus vervelen zal ik me de komende tijd niet doen (lachje)."
In Merchtem staat ze als tweede reekshoofd gecatalogeerd achter Dirkje Swennen, maar sowieso staat alles in het teken van de internationale tornooien die er daarna aankomen.
"Ik probeer nu inderdaad in de eerste plaats veel matchritme op te doen, zodat ik begin februari optimaal voorbereid naar het buitenland kan vertrekken", knikt ze. "Als ik mezelf één ding gewenst heb bij de overgang van oud naar nieuw, dan wel een blessurevrij jaar want in 2018 ben ik lang out geweest. Eerst was er die stressfractuur die ik nog meesleepte van 2017 en waardoor ik in totaal een half jaar aan de kant stond. En net toen ik in het voorjaar terug in het goede ritme wilde komen, moest ik vanaf eind mei opnieuw twee maanden platte rust houden met een polsblessure. Daarna ben ik vanaf augustus meteen tornooien beginnen spelen om de verloren tijd goed te maken. Maar het was niet evident om meteen het goede gevoel terug te vinden, dus de resultaten bleven een beetje uit. Vooral dan in het enkelspel, want de dubbels verliepen een pak beter. Maar goed, ondertussen kijken we alweer vooruit. In december haalde ik in Waterloo al een goed niveau en die lijn wil ik de komende weken en maanden doortrekken."