Chelsea Vanhoutte finaliste op Indoorkampioenschappen

Chelsea Vanhoutte finaliste op Indoorkampioenschappen

Knap hoe de Vlaams-Brabantse Chelsea Vanhoutte de laatste jaren haar plaatsje tussen de Vlaamse toptalenten in haar leeftijdscategorie wist in te nemen. Na haar Belgische titel bij de meisjes 16 bevestigt de nog altijd maar 15-jarige B-15/4-speelster uit Meise nu ook bij de dames.

Nochtans behoorde Vanhoutte voor aanvang niet tot de favorieten op de Indoorkampioenschappen, aangezien ze liefst acht A-speelsters voor zich moest dulden.
"Ik had vooral niet verwacht dat ik in staat was om iemand als Nicky Van Dyck, die als  's lands nummer 19 tot de topfavorieten behoorde voor de eindwinst", blikt de studente economie-talen terug. "Ik zou wel zien hoe het ging uitdraaien en voor ik er erg in had, had ik haar in twee sets geklopt. En dan te denken dat het vorig jaar twee keer net andersom was, de laatste keer op de Masters. Of ik sindsdien zoveel vooruitgang heb geboekt? Misschien wel, al lukte in die wedstrijd gewoonweg alles. Mijn opslag draaide uitstekend en ik had altijd de juiste diepte in mijn slagen. En ja, ik was vaak heel snel bij de bal, maar dat lukt ook net iets beter op een tragere ondergrond. Voor mij hoeft het niet continu tapijt te zijn. Het klopt dat mijn groundstrokes één van mijn sterke punten zijn, maar langs de andere kant wil ik soms nog te snel voor de winner gaan."
Winst zou de kers op de taart geweest zijn, maar daarvoor eiste de vermoeidheid te veel zijn tol in de eindstrijd tegen leeftijdsgenote Lara Salden.
"Zes partijen op die korte tijdspanne bleek een beetje te veel van het goede, want anders was ik zeker niet kansloos geweest", beseft ze. "Wat de toekomst brengt? Tja, iedereen zegt dat ik op weg ben naar een A-klassement, maar het zal niet evident worden om continu datzelfde niveau te halen. Mijn focus zal de komende maanden op de nationale A1-tornooien liggen en daarnaast waag ik uiteraard ook mijn kans op het ITF-circuit bij de junioren en de dames. Het liefst van al zou ik punten willen sprokkelen op de 10.000 dollartornooien in de zomer. Daar ben je nadien iets mee en doordat ik nog gewoon school loop, kan ik helaas niet zomaar drie weken naar het buitenland."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com