Chelsea Vanhoutte domineert bij de meisjes 16

Chelsea Vanhoutte domineert bij de meisjes 16

Straffe stoot van Chelsea Vanhoutte op de tornooien in de reeks 1 plus van de Volvo Tour tijdens de Paasvakantie. De B-15/2-speelster uit Meise trok zowel in Brughia als op Heiveld aan het langste eind bij de meisjes 16. Hoog tijd voor een kennismaking met deze Vlaams-Brabantse tennisbelofte, aangesloten bij Park Tennis Klub Vilvoorde.
Vanhoutte blijkt een binding te hebben met verschillende tennisclubs, in ons gewest en daarbuiten.
"Mijn voornaamste uitvalsbasis is eigenlijk het Antwerpse Ter Elst, waar ik train onder de vleugels van Tommy Huysegoms", vertelt ze. "Die club heeft een samenwerkingsverband met Smash Londerzeel, dus ook daar vind je me af en toe op en rond de tennisbanen. Park Vilvoorde tot slot is de club waar ik vroeger les volgde vooraleer naar Velocity te verhuizen. Ik zal er ook gaan uitkomen in de nationale interclubcompetitie bij de dames 3, in een ploeg met verder namen als Julie Stas, Kristel Van Der Perre en Daphne Vande Zande."
Chelsea, die de komende maanden haar kans zal wagen bij de dames 1 en in enkele ITF-events bij de juniores, heeft ook een zus die aan de slag is in de Volvo Tour.
"Kayleigh haalde de hoofdtabel bij de meisjes 14 op Heiveld en was de week daarvoor goed voor een finaleplaats bij de dames 2 op Hof Ter Burst", aldus de oudste van de twee.
Overigens was er nog Vlaams-Brabants succes op TC Heiveld. Alexander Hoogmartens (Tennis SDI) nam bij de jongens 12 revanche voor zijn nederlaag in Brughia tegen Noah Martens en klopte zijn eeuwige rivaal ditmaal met 7-6, 6-4 cijfers.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com