Celine Gijsels (75 punten) wint bij de dames 2 op thuisclub TC Lovanium: “Stress van me afgespeeld”

Celine Gijsels (75 punten) wint bij de dames 2 op thuisclub TC Lovanium: “Stress van me afgespeeld”

Op het sterrentoernooi van TC Lovanium lieten ook enkele spelers en speelsters van de organiserende club zich in de meest positieve zin opmerken. In de hogere reeksen was er onder meer de titel voor hoofdcoach Tommy Verlinde bij de heren 2. Maar in de tweede damesreeks ging met Celine Gijsels ook een pupil van Verlinde met de zegebloemen aan de haal.

En dan te denken dat de pas 15-jarige Gijsels nog een match in de kwalificatietabel moest afwerken. "Ik hoorde dan ook niet bij de favorieten. Drie van de vier topreekshoofden gaven verstek voor hun kwartfinale en dat opende natuurlijk perspectieven", doet ze haar verhaal. "Nu, zelf moest ik ook oppassen om mijn buikspierblessure niet nog erger te maken. Ik tennis sowieso vrij veel, praktisch iedere dag eigenlijk omdat ik het nu eenmaal graag doe. Tijdens de examens heb ik drie weken lang niets kunnen doen en nadien ben ik er meteen weer ingevlogen. Iets te bruusk wellicht. Ik heb dan maar braafjes het advies van de kiné gevolgd en vier dagen rust in acht genomen, genoeg om klaar te zijn voor mijn thuistoernooi."

Extra stress
"In die hoofdtabel klopte ik bij de laatste acht de als derde geplaatste Ramona Petre in twee sets en dan wist ik dat de titel tot de mogelijkheden behoorde", vervolgt ze. "Tijdens de finale tegen de gelijkgeklasseerde Lissa Van Quickenborne had ik aanvankelijk een beetje last van stress. Je wil zo graag winnen voor eigen volk en je vrienden die speciaal komen kijken en dat zorgde onvermijdelijk voor extra druk. Maar na die 6-4-winst in de eerste set kon ik eindelijk wat relaxter en vrijer beginnen spelen. Ik houd de rally's van nature graag zo kort mogelijk en in geen tijd had ik de titel op zak."

Criteriumambities
"Wat de zomer voort brengt? We zijn nu even op vakantie aan zee, maar ook daar ga ik wat toernooitjes meepikken zoals deze week in Oostende", laat Celine Gijsels nog weten. "Het voordeel is dat ook mijn twee jaar oudere broer Robbert met zijn 65 punten een goed niveau haalt en dat ik dus altijd iemand heb om mee te sparren. Vooral tijdens de lockdown was dat erg handig, ik zou het zelfs niet meer kunnen missen. Vroeger maakten we misschien iets vaker ruzie, maar nu denken we er zelfs over na om vanaf volgend seizoen samen te gaan dubbelen. Maar goed, eerst nog wat punten sprokkelen voor het enkelcriterium, kwestie van mijn tweede plaats niet kwijt te spelen."

Bron HLN - 14/07/2021