Brusselse clubs domineren jeugdinterclub

Brusselse clubs domineren jeugdinterclub

Vorig weekend vonden op TC Lovanium de finales plaats van de gewestelijke jeugdinterclub in de reeksen 2, 3 en 4. Over het algemeen presenteerde Panorama zich andermaal als de grote slokop, al was het dan noch zaterdag noch zondag aan het feest.
Dat laatste had natuurlijk alles te maken met het feit dat in quasi alle leeftijdscategorieën in de hoogste tweede reeks de winnaars reeds op voorhand gekend waren. In alle zes de reeksen bij de 12-, 14- en 16-jarigen toonde de club uit Overijse zich de beste. Park Vilvoorde en Smash Londerzeel waren de vreemde eend in de bijt bij respectievelijk de jongens 10 en meisjes 10. Enkel de 9-jarigen moesten op Lovanium dus nog in actie komen. De titel bij de meisjes ging eveneens naar Smash Londerzeel na een 3-0 forfaitscore tegen de organiserende club. Bij de jongens troefde TC Leliehof Silsombos ietwat verrassend Park Vilvoorde af met 2-1.
In de reeksen 3 en 4 trokken vooral de clubs uit het Brusselse vaan het langste eind, met Brusselse TC, TC Machelen-Diegem en TC Het Zeen Sterrebeek die elk twee finales naar hun hand wisten te zetten. Stade Leuven hield de Leuvense eer hoog met twee titels bij de jongens 14/3 en de meisjes 14/3. Het strandde daarnaast twee keer op de tweede plaats. Lovanium van zijn kant telde in totaal trouwens drie ploegjes als finalist.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com