Bruggeling Louis Maurau goed op dreef in mannen 2

Bruggeling Louis Maurau goed op dreef in mannen 2

Het enkeltoernooi van TC De Witte Beer is al decennia lang een heel hoog aangeschreven tennisevenement in onze provincie. Ook voor de editie 2021 was de belangstelling enorm en probeerden heel wat deelnemers dit toch prestigieus toernooi op hun palmares te zetten.


In mannen 2 stonden twee jonge spelers oog in oog met elkaar. Zowel Olaf Vanhooren van TC De Koddaert als Louis Maurau van TC Brughia duelleerden als 90-punters om de titel. "Het was mijn derde toernooifinale in mannen 2", lacht de in Sint-Michiels wonende Louis Maurau. "Eerder won ik de toernooien van TC Players in Ninove en van TC Wikings in Kortrijk.  Rune Willaert van TC Denderleeuw en clubgenoot Remi Heldenberg  van TC Brughia waren mijn respectievelijke finaletegenstanders. Tegen Olaf Vanhooren werd het net geen derde opeenvolgende zege. Ik moest met 6-2, 7-5-cijfers mijn meerdere erkennen in mijn opponent. Met zilver ben ik uiteraard ook tevreden, maar een drie op drie had uiteraard zeer mooi geweest."

Internationale jeugdtoernooien
Maurau gaat over een maand naar het vierde jaar Latijn-wiskunde-wetenschappen in het Brugse Sint-Lodewijkscollege. "Het tennis en mijn studies zijn voorlopig goed combineerbaar. In mijn jonge jaren speelde ik ook hockey, maar vrij vroeg richtte ik al mijn sportieve pijlen op het tennis. Ik speel vanaf mijn drie jaar in TC Brughia en train er nog steeds. Jelle Vanhee, Pieter Van Reeth en Casper Schyvinck zijn momenteel mijn trainers. Komend weekend speel ik het internationaal  -18 ITF-toernooi van Bree. Op school heb ik een sportstatuut, waardoor ik binnen de schooltijd internationale toernooien kan afwerken. Door corona kwam daar het voorbije anderhalf jaar helaas niets van in huis. Nu kan ik dus in Bree aan de slag en wellicht speel ik de komende weken nog enkele internationale toernooien."

"Ook zal ik nog enkele mannen 1- en mannen 2-toernooien op mijn programma plaatsen, zodat ik hopelijk volgend seizoen met een hogere ranking kan aantreden en enkel maar in mannen 1 meer moet aantreden. Nu werk ik geregeld ook al een mannen 1-toernooi af, want eventuele performances zijn natuurlijk mooi meegenomen voor mijn klassement van volgend seizoen."